Burdur'daki zihinsel engelli öğrenciye şiddet uygulandığı iddiası

Burdur'daki zihinsel engelli öğrenciye şiddet uygulandığı iddiası

Şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen, yurt dışına çıkış yasağı ve imza yükümlülüğüne dair adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

BURDUR (AA) - Burdur'un Bucak ilçesinde İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde bakım ve koruma altında bulunan Barbaros Ortaokulu 5. sınıf öğrencisine fiziksel şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen, Burdur Sulh Ceza Hakimliğince, yurt dışına çıkış yasağı ve imza yükümlülüğüne dair adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, öğretmenin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına Başsavcılıkça itiraz edildiği ve tutuklanmasına yönelik yakalama emri çıkartılması talebinde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, itirazı değerlendirecek üst mahkeme sıfatıyla Burdur Sulh Ceza Hakimliğince şüpheli İ.B'nin yurt dışına çıkış yasağı ve imza yükümlülüğüne dair adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verildiği kaydedildi.

27 Aralık 2017'de gerçekleşen olayda 10 yaşındaki zihinsel engelli erkek çocuğu T.K'ye, öğretmeni İ.B. tarafından ayakkabı ile uygulanan şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayımlanması üzerine soruşturma başlatılmış, şüpheli gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler