Bulutlar Konya'ya doğru geliyor! Bu geceye dikkat! Alacabel yine kapanabilir

Bulutlar Konya'ya doğru geliyor! Bu geceye dikkat! Alacabel yine kapanabilir

Meteoroloji ilk olarak kıyı bölgelerini uyardı ve yeni uyarıları yarına bıraktı. Yağış yüklü bulutlar Konya'ya doğru ilerliyor ve yarın sabah ve öğlen saatlerine dikkat. Konya hava durumu tahminleri burada.

Meteoroloji İşleri geçtiğimiz haftadan bu yana tahminlerini yeniledi. Son yapılan tahminlere göre Akdeniz üzerinden Anadolu'ya girecek yağış yüklü bulutlar kıyı bölgelerine yüklü miktarda yağış bırakacak.

BULUTLAR AKDENİZ'DEN İÇERİ DOĞRU HAREKET EDECEK

Yapılan son tahminler ve meteorolojik haritalara göre yağış yüklü bulutlar Akdeniz'den iç bölgelere doğru buradan da doğu yönlü hareket edecek.

Konya'da 23 Şubat'ı 24 Şubat'a bağlayan gece saatlerinde Seydişehir, Beyşehir, Taşkent, Hadim ilçelerinde yoğun yağmur görülecek.

İç kesimlere doğru hareketini sürdüren bulutlar Konya'nın güney ilçelerinde ve şehir merkezinde etkili olacak. Yağışlar Alacabel çevrelerinde kar yağışı şeklinde olacak.

KONYA'YA SARI UYARI

Meteoroloji İşleri'nin Konya'ya yaptığı uyarı şu şekilde:

Yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren Konya'nın güney kesimleri (Ahırlı, Yalıhüyük, Akören, Seydişehir, Derebucak, Bozkır, Hadim, Taşkent, Güneysınır, ereğli, Halkapınar) ile Karaman il geneli ve Niğde (Bor, Ulukışla, Çamardı) çevrelerinde etkili olması beklenen yağışların, yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağmur; rakımı 1500 metrenin üzerinde olana yerlerde kar şeklinde gerçkleşeceği beklenmektedir. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

fmsjykkxwaye1ml.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.