Bülent Aycan aday adayı oldu

Bülent Aycan aday adayı oldu

Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Özel Kalem eski Müdürü Bülent Aycan AK Parti Konya'dan aday adayı oldu.

Bülent Aycan aday adaylığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye’nin siyaset hayatında en kritik dönemeçlerden biri olarak kabul ettiğimiz 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerde AK Parti Konya  Milletvekili aday adayı olarak yola çıkmış bulunuyorum.

Bizim için siyaset, memleketimize, insanlarımıza, medeniyetimize, değerlerimize ve inançlarımıza hizmet edebildikçe değerlidir. Siyaset kurumu bizim için şahsi hesaplarla müracaat edilecek bir adres değil, bize kendi hemşerilerimize, şehrimize, doğup büyüdüğümüz memleketimize hizmet imkânı sunan mukaddes bir vasıtadır.

Uzun yıllar siyaset ve bürokrasi çevrelerinde yürüttüğümüz aktif görevler neticesinde kurduğumuz ilişkilerin şehrimizin, hemşerilerimizin geleceğine dair yeni ufuklar kazandıracağına, hayırlı yatırım ve hizmetlere vesile olacağına tüm kalbimizle inanıyoruz.

Kendi bölgemizin ve insanımızın meseleleriyle daha yakından alakadar olabilmek, “sorun çözen siyaset” felsefesinin gereklerini bizatihi yerine getirebilmek niyetiyle çıktığımız bu hayırlı yolculukta dostlarımızı, partililerimizi yanımızda görmek arzusundayız.

Geçmişte yürüttüğümüz görevlerde Konya’dan, kendi şehrimizden gelen haklı ve meşru her talebin daima takipçisi olduğumuz, şehrimizin ve hemşerilerimizin hayrına gördüğümüz her konuda ileri atılmaktan çekinmediğimiz bizi yakından tanıyan hemen herkesin malumudur.

Parti disiplini çerçevesinde karşılıklı sevgi, saygı anlayışına dayalı olarak AK Parti’yi var eden millet iradesinin değerlerine ve ilkelerine sımsıkı bağlı kalarak Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşımayı hedefleyen bu kutlu davada bir nefer olmak asıl muradımızdır.

Konya’nın hem siyaset arenasında etkin bir rol üstlenmesine hem de yatırımlar noktasında milli gelirden daha çok pay almasına dönük kararlı bir duruşu sergileyebilmek için üzerimize düşen bir sorumluluğu yerine getirmeyi diliyoruz.

Şehrimize, memleketimize ve hemşerilerimize gönül borcumuzu ödeyebilmek için bu kutsal ve asil mücadelenin içinde yer almak gayesiyle verdiğimiz bu karara ilişkin olarak desteklerini esirgemeyen, bizi yüreklendiren bütün dostlarımıza, bizi bağrına basan il ve ilçe teşkilatlarımıza, tüm partililerimize ve AK kadroların aydınlık yüzlü neferlerine şükranlarımı sunuyorum.

Niyet hayır, akıbet hayırlı olsun…

Göğsü imanla, memleket sevgisiyle, kendi insanına muhabbetle dolu AK Parti sevdalıları olarak hepimizin yolu açık olsun diyor, hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bülent AYCAN kimdir

14 Nisan 1970 tarihinde Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimini Akşehir’de yaptım.

1991 yılında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği bölümü lisans mezuniyetinin ardından 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğünde memuriyet hayatına başladım. 2001 yılından itibaren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Ziraat Mühendisi olarak göreve başladım.

22. ve 23. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in ve 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış’ın ardından 25. Dönem AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin TBMM danışmanlığını yürüttüm.

2015 yılı itibariyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Özel Kalem Müdürlüğü görevini üstlendim.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Modern Pentatlon Federasyonu A.Ş. Başkanlığı görevini yapmıştır. KONSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyesiyim.

Evli ve iki çocuk babasıyım.