"Bugün yaşanan olayın tüm sorumlusu Rus işgal rejimidir"

"Bugün yaşanan olayın tüm sorumlusu Rus işgal rejimidir"

Gürcistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dondua: - "Bugün korkunç bir olay yaşandı. Olanlardan çok endişe duyoruz. Bundan belli oluyor ki Abhazya'da tamamen kontrolsüz bir durum var. Bugün yaşanan olayın tüm sorumlusu Rus işgal rejimidir"

TİFLİS (AA) - Gürcistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Davit Dondua , merkezi hükümet ile Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'nın kontrol ettiği topraklar arasında yer alan sözde sınır hattında bir Gürcü vatandaşın Abhazyalı sözde "sınır askeri" tarafından öldürülmesi ile ilgili olarak, "Bugün korkunç bir olay yaşandı. Olanlardan çok endişe duyoruz. Bundan belli oluyor ki Abhazya'da tamamen kontrolsüz bir durum var. Bugün yaşanan olayın tüm sorumlusu Rus işgal rejimidir" dedi.

Gürcistan Merkezi Hükümeti, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ile merkezi hükümetin kontrol ettiği topraklar arasında yer alan sözde sınır hattında bir Abhazyalı "sınır askerinin" Gürcistan vatandaşı Giga Otkhozoriya'yi öldürmesinden Rusya'yı sorumlu tuttu.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dondua, Zugdidi kentine yakın "Khurça" adlı bir köy yakınlarındaki sınır hattında meydana gelen olaya ilişkin yaptığı açıklamada "Bugün korkunç bir olay yaşandı. Olanlardan çok endişe duyoruz. Bundan belli oluyor ki Abhazya'da tamamen kontrolsüz bir durum var. Bugün yaşanan olayın tüm sorumlusu Rus işgal rejimidir." ifadelerini kullandı.

Dondua, Rusya'nın işgal ettiği Abhazya ve Güney Osetya topraklarında genelde kontrolsüz bir durum olduğunu ve yaşanan olaylardan, ülkenin Avrupalı ortaklarına haber verdiğini, Rusya Dışişleri Bakanlığına da bilgi aktardığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada ise "Gürcistan, bu suç üzerine gerek siyasi gerek yasal tepki göstererek, katilin adalete teslim edilmesi için mevcut her türlü uluslararası mekanizmaları kullanacak." ifadelerine yer verildi.

Gürcistan basınında yer alan haberlere göre bugün öğle saatlerinde Abhazya ve merkez hükümetin kontrol ettiği bölgeler arasındaki Rus işgal güçlerinin kurduğu sözde sınır hattında Gürcistan vatandaşı Giga Otkhozoriya'yla yine sınır hattında görev yapan ayrılıkçı Abhazyalı arasında kavga çıktı.

Sözde sınırı geçme yüzünden çıkan kavga sırasında Abhazyalı asker, Gürcistan hükümetinin kontrol ettiği bölgeye girip silahla ateş açarak Gürcistan vatandaşı Giga Otkhoroziya'yı öldürdü.

Kavganın, Gürcü vatandaşın Abhazya bölgesine Gürcistan pasaportuyla girmek istediğinden dolayı çıktığı iddia ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :