"Bu vahşeti yapanları Allah kahretsin"

"Bu vahşeti yapanları Allah kahretsin"

Van'da PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Muştu'nun ailesi, terör örgütünü lanetledi- Ağabey Muştu: - "Bu vahşeti yapanları Allah kahretsin. Allah onlara fırsat vermesin. Kardeşimin katille

VAN (AA) - CEMAL AŞAN/ÖZKAN BİLGİN - Van'ın Özalp ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun ailesi, terörü lanetledi.

Küçük yaşta babalarını teröre kurban veren Muştu'nun çocukları, akrabalarıyla ilçeye bağlı Aşağı Mollahasan Mahallesi'nde taziyeleri kabul ediyor.

İlçedeki vatandaşların yanı sıra kent merkezi ve diğer ilçelerden gelenlerin taziye ziyaretinde bulunduğu Muştu ailesi, teröre inat babalarından devraldıkları mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerinin mesajını verdi.

- "Kocamın acısını yüreğimde yaşayacağım"

Eşini kaybetmenin acısını yüreğinde hisseden Aydın Muştu'nun eşi Belgüzar Muştu, katillerin bulunarak adaletin karşısına çıkarılmasını istedi.

Muştu, "Allah çocuklarımın hakkını yerde bırakmasın. Vatan sağ olsun. Çocuklarım, babaları olmadığı için evde durmak istemiyor, gidiyorlar. Devletimiz, bakanlarımız hepsi bize destek verdiler. Sıkıntılarımızı dinlediler. Sürekli yanımızda oldular. Allah onlardan razı olsun. Bizim isteğimiz çocuklarımıza devletimizin yardımcı olmasıdır. Çocuklarımın okumasını istiyorum. Ömür boyu çocuklarımıza devletimizin sahip çıkmasını istiyorum. Allah kocamın kanını yerde bırakmasın. Ölünceye kadar kocamın acısını yüreğimde yaşayacağım." ifadelerini kullandı.

- "Allah onlara fırsat vermesin"

Aydın Muştu'nun Kıbrıs gazisi olan ağabeyi Bedri Muştu ise terör örgütüne tepki göstererek, "Bu vahşeti yapanları Allah kahretsin. Allah onlara fırsat vermesin. Kardeşimin katillerinin bulunarak en ağır cezasının verilmesini istiyoruz. Kimseyle husumeti yoktu. Herkesle dost, kardeş gibiydi. Herkes de kendisini seviyordu. Çevredekilere de yardımları dokunurdu. Herkese yardımcı olurdu. Ama bırakmadılar, Allah kabul etmesin." dedi.

- "Katiller en ağır cezaya çarptırılsın"

Babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan kızı Pınar Muştu da ilk günden bu yana kendilerine destek olan devlet büyüklerine teşekkür etti.

Katillerin bulunarak en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen Muştu, şöyle konuştu:

"Okumak istiyoruz. Babam gerçekten kardeşlerimin okumasını istiyordu. Benim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olmamı istiyordu. 'Ben ölürsem gelir mezarımda Kur'an okursun' diyordu. Babamın mirasına layık olacağım. Kız kardeşimin de polis olmasını istiyordu. Babam o mesleği ona yakıştırıyordu, 'benim hakkımı savunursun' diyordu. Babamdan bize gururla anılacak bir ismi kaldı. Biz de ona layık olacak evlatlar olmaya çalışacağız."

- "Babamın kanı yerde kalmayacak"

Aydın Muştu'nun diğer kızı Yeter Muştu ise babasını kaybettikten sonra kendisini toparlamaya çalıştığını ifade etti.

Ailesini ayakta tutmak için elinden geleni yaptığını anlatan Muştu, "Bize moral vermek için sağ olsun bakanlar, vali, bizi teselli ediyor. Biz de bu moralle ayakta durmaya çalışıyoruz. Babamızla gurur duyuyoruz. Bu saatten sonra ağlamak yok. Ona layık evlatlar olmaya çalışıyoruz. Babamın kanı öyle kolay dökülmedi ve yerde kalmayacak. Allah'a havale ettik o insanları." diye konuştu.

Muştu, babasının dışında binlerce şehit olduğunu ve tüm şehitler için milyonlarca insanın üzüldüğünü dile getirdi.

Devletin arkalarında olduğunu ve bu güçle mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Muştu, terör örgütünü lanetledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :