Bu projeyle Mehmetçik üşümeyecek

Bu projeyle Mehmetçik üşümeyecek

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, fizik öğretmeni ve öğrencilerinin hazırladığı proje sayesinde Mehmetçik bundan böyle görev yaparken üşümeyecek.Beyşehir...

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, fizik öğretmeni ve öğrencilerinin hazırladığı proje sayesinde Mehmetçik bundan böyle görev yaparken üşümeyecek.

Beyşehir Ali Akkanat Anadolu Lisesinde fizik öğretmeni olarak görev yapan Özgür Özdemir yaptığı yazılı açıklamada, öğrencileriyle hazırladıkları ve TÜBİTAK 2204 Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na da gönderdikleri projeyle ilgili bilgi verdi.

Özdemir, askerin giydiği bota yerleştirilen "pioze" elementi sayesinde atılan her adımla elde edilecek basınçla üretilen elektriğin, asker parkasına yerleştirilen rezitanslar sayesinde ısı enerjisine dönüştürüleceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Mehmetçiğimiz istediği zaman açma düğmesi yardımı ile elde ettiğimiz elektrik enerjisini ısı enerjisi haline dönüştürebilecek. Kullanıcının ihtiyaç duyduğu ısınma bu şekilde gerçekleşecek. Projenin çalışma yöntemi, pioze elementinin üzerine yapılan baskıyı elektrik enerjisine dönüştürmesine dayanıyor. Mikrofonlarda piezo etkiden yararlanmaktayız. Sesin tabii oluşturduğu ses dalgalarından gelen basınçla piezo malzeme sinyal üretip, bu sinyaller yükseltilerek hoparlörlere ulaşır. Yani askerimiz adım attıkça üretilen elektriğin parkasında ısı enerjisine dönüşmesi sonucu üşümeyecek."

Özdemir, proje hayata geçerse ürünleri polis, motor tutkunları ve kayakseverler başta olmak üzere, toplumun ihtiyaç duyan her meslek kesiminin de ısınma amaçlı kullanabileceğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :