BTK’dan izinsiz aramalara ceza! 15 işletmeciye 51.5 milyon TL idari işlem

BTK’dan izinsiz aramalara ceza! 15 işletmeciye 51.5 milyon TL idari işlem

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), vatandaşı mağdur eden aramalara ceza yağdırdı. "istenmeyen arama" olarak bilinen ve vatandaşları rahatsız eden satış ve pazarlama aramaları ile ilgili 15 işletmeciye 51.5 Milyon TL idari para cezası uygulandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), vatandaşı mağdur eden aramalara ceza yağdırdı. BTK, mevzuata aykırı uygulamaları bulunduğu tespit edilen 15 işletmeciye 51.5 Milyon TL idari para cezası kesti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından internet erişim hizmetlerinin satış ve pazarlamasına yönelik yapılan izinsiz aramalar hakkında bir süredir yürütülen idari süreç tamamlandı.

Kamuoyunda "istenmeyen arama" olarak bilinen ve vatandaşları rahatsız eden satış ve pazarlama aramaları ile ilgili, işletmecilerin alt bayilik/acentelik düzenlemelerine uyumlarını kapsamlı bir şekilde inceleyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, mevzuata aykırı uygulamaları bulunduğu tespit edilen 15 işletmeciye ceza yağdırdı.

Vatandaşla izinsiz aramalarla iletişime geçen firmalara Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından alınan karar ile değişik tutarlarda olmak üzere toplamda yaklaşık 51.5 Milyon TL idari para cezası uygulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.