Brezilya'da kamuoyu yoklaması

Brezilya'da kamuoyu yoklaması

Halkın yalnızca yüzde 13'ü geçici Devlet Başkanı Temer'e onay veriyor

RIO DE JANEIRO (AA) - Brezilya'da Geçici Devlet Başkanı Michel Temer hakkında yapılan ilk büyük kamuoyu yoklaması, halkın sadece yüzde 13'ünün Temer'den memnun olduğunu ortaya koydu.

Ibope anket şirketi tarafından 141 ilde yapılan ve 2 bin 2 kişinin katıldığı yoklamada, halkın yüzde 39'u, geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yerine 6 aylığına devlet başkanlığı koltuğuna oturan Temer'in performansının "kötü ya da çok kötü" olduğunu belirtirken, yüzde 36'sı "ortalama" gördüğünü kaydetti.

Ankete göre, halkın yüzde 44'ü Temer ile Rousseff arasında bir farklılık olmadığını söyledi.

Kamuoyu yoklamasında hata payının yüzde 2 olduğu belirtildi.

Ülke genelinde mart ayında yapılan yoklamada halkın yüzde 10'u Rousseff'ten memnun olduğunu bildirmişti.

Brezilya Kongresi'nin üst kanadı Senato'da 12 Mayıs'ta yapılan oylamada Rousseff'in bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmek suçlamasıyla yargılanması kabul edilmişti. Rousseff, 6 aylık yargılama süreci boyunca görevden alınmış, yerine yardımcısı Temer getirilmişti.

Rousseff'in suçlu bulunması durumunda Temer, devlet başkanlığını 2018'de düzenlenecek seçime kadar yürütecek. Temer'in adı da devlete ait Petrobras şirketiyle ilgili yolsuzluk iddialarında geçiyor.

Dilma Rousseff, aynı zamanda 2003-2010 arasında Petrobras'ın başkanlığını yürüttüğü sırada şirkette 800 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığı, ihalelere fesat karıştırıldığı, yetkililerin rüşvet aldığı suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :