Bozok Üniversitesi hızla gelişiyor

Bozok Üniversitesi hızla gelişiyor

YOZGAT (AA) - Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, 2006 yılında kurulan genç bir üniversite olmalarına rağmen çok hızlı bir gelişim...

YOZGAT (AA) - Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, 2006 yılında kurulan genç bir üniversite olmalarına rağmen çok hızlı bir gelişim gösterdiklerini söyledi.

Rektöü Karacabey, rektörlük binasında basın toplantısı düzenleyerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu yıl eğitim yılında öğrenci sayılarının 18 bin 135 öğrenciye ulaştığını aktaran Karacabey, 780 akademik, 800'ün üzerinde de idari personelin bulunduğunu belirtti.

Fakülte sayısının 11 olduğunu ve 12'inci fakülte olarak da Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin YÖK ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını anlatan Karacabey, "2006 yılında kurulan genç bir üniversite olmamıza rağmen çok hızılı bir gelişim göstermekteyiz. Üniversitemizde birinci önceliğimiz öğrenci yetiştirmektir. Özellike öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iş arayan değil, iş kuran, iş arayan değil iş veren öğrenciler yetiştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Üniversitenin gelişmesi ve yeni fakültelerin açılması için öncelikle akademik personeli bulmak gerektiğini vurgulayan Karacabey, "Diğer üniversitelerle maaş katsayısı bakımından ilimizin düşük olması, akademisyenleri getirmekte bizi zorlamaktadır. Bunun dışında lojman eksiğimizin de olması akademisyenlerin Yozgat'a gelmesini olmusuz etkiliyor." dedi.

Karacabey, inşaatı tamamlanan tıp fakültesi binası ve hastanesinin TOKİ tarafından bu ay içerisinde kabülünün yapılacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastanemizin taşınmas süreci başlayacak ve inşallah aralıkta yeni binamızda hizmet sunmaya başlayacağız. Bu da hem üniversitemiz hem şehrimiz için çok önemli bir kazanım olacaktır."

Üniversitenin daha hızlı gelişebilmesi için alanının da genişlemesi gerektiğini dile getiren Karacabey, bu konuda çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :