Bosnalı yardım kuruluşundan Suriyelilere yardım

Bosnalı yardım kuruluşundan Suriyelilere yardım

"Merhamet" yardım kuruluşu, AFAD iş birliğiyle Suriye'deki 45 bin ihtiyaç sahibi aileye 121 ton et yardımında bulundu

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'teki insani yardım kuruluşu "Merhamet", Suriye'deki 45 bin ihtiyaç sahibi aileye 121 ton kurban eti yardımında bulundu.

Merhametten yapılan açıklamada, Kurban Bayramı'nda gerçekleştirilen yardım kampanyalarında toplanan etlerin, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) desteğiyle Türkiye'ye ulaştırıldığı belirtilirken, yardımların AFAD iş birliğinde Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı ifade edildi.

Kurban etlerinin, yoğun bir Bosna Hersek diyasporasının bulunduğu Avustralya'da yürütülen yardım kampanyasında toplandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, çalışmalarında destek olan Türk kurum ve kuruluşlara da teşekkür edilirken, Merhametin son dört yılda Suriyeli ihtiyaç sahiplerine toplam 500 ton et yardımı yaptığı anımsatıldı.

Merhamet Başkanı Hajdrudin Sahic de Suriyeli ailelerin acısını paylaşan ve kampanyaya destek olan Bosna Herseklilere teşekkür etti.

1992-1995 yılları arasında savaşın yaşandığı ve binlerce insanın hayatını kaybettiği Bosna Hersek'te, İslam Birliği başta olmak üzere birçok kurum Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyaları düzenliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler