Bosnalı liderler Sancak'ta

Bosnalı liderler Sancak'ta

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegovic ile Bakanlar Konseyi Başkanı Zvizdic, Sırbistan'ın Sancak bölgesindeki Novi Pazar şehrini ziyaret etti

NOVİ PAZAR (AA) - Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ile Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki Novi Pazar şehrini ziyaret etti.

Sancak Demokratik Eylem Partisinin (SDA Sandzak) kuruluşunun 26. yılı kapsamında şehre gelen Bosnalı liderler, Boşnak Ulusal Konseyindeki özel oturuma katıldı.

Oturuma Bosna Hersek'in yanı sıra Hırvatistan, Karadağ, Kosova ve Makedonya'daki SDA temsilcileri de katıldı.

İzetbegovic, burada yaptığı açıklamada, SDA'nın eski Yugoslavya'nın dağılmasının ardından Boşnak halkını bir arada tutmak için kurulduğunu vurgulayarak, "Boşnaklar, kendi kimliklerini ve bu topraklardaki yaşama haklarını mücadele ederek geri almıştır." ifadelerini kullandı.

SDA'nın bölgesel barış ve istikrarın sağlanmasındaki çalışmalarına devam edeceğini aktaran İzetbegovic, "SDA, başta Sancak bölgesinde olmak üzere, Balkanlarda yaşayan tüm Boşnaklar için önemli bir faktördür." dedi.

Partinin 26. kuruluş yılı dolayısıyla bu akşam da SDA Sandzak Genel Başkanı Sulejman Ugljanin'in evsahipliğinde özel parti meclisi toplantısı yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :