Borsa İstanbul’da gong kadın-erkek eşitliği için çalacak

Borsa İstanbul’da gong kadın-erkek eşitliği için çalacak

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul'da iş dünyasını toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmeye ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesini desteklemeye çağırmak...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul'da iş dünyasını toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmeye ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesini desteklemeye çağırmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gong çalınacak.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Borsa İstanbul ev sahipliğinde, UN Global Compact, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), Dünya Borsalar Federasyonu (World Federation of Exchanges-WFE), Borsa Yatırım Fonlarındaki Kadınlar Platformu (Women in ETFs), Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE) ve Dünya Bankası Grubu kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC) iş birliğiyle iş dünyasını toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmeye ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesini desteklemeye çağırmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde geçen yıl olduğu gibi bir gong töreni gerçekleştirilecek.

Söz konusu platform ve kuruluşlar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların ekonomik olarak güçlenmesinin iş dünyası ve sürdürülebilir kalkınma için önemine dikkat çekmek amacıyla 2015’ten bu yanai 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi, Mart ayının ilk haftası dünya borsalarının açılış veya kapanış gong törenlerinde “Eşitlik için Borsa Gongunun Çalınması” (Ring the Bell for Equality) adı altında etkinlikler düzenliyor. Bu sene Borsa İstanbul’un da yine aralarında bulunduğu, Avustralya’dan Toronto’ya, Gana’dan İtalya’ya, Londra’dan Hong Kong’a kadar 27 ülkeden 33 borsa gong törenlerine ev sahipliği yapacak.

Sürdürülebilir Borsalar Girişimi’nin kurucu üyesi Borsa İstanbul, Türk iş dünyasının ve sermaye piyasalarının diğer aktörlerinin konuya dikkatini çekmek amacıyla düzenlenecek gong törenine 2016 yılında da ev sahipliği yapacak. Tören, 8 Mart 2016 Salı günü piyasaların açılış saati olan 09.15’te Borsa İstanbul Fuayesi’nde gerçekleştirilecek.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Tuncay Dinç, UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjörg Gisladottir, IFC Türkiye Direktörü Aisha Williams, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve SUTEKS Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles - WEPs) İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger'in katılımı bekleniyor.

BM Kadın Birimi’nin tüm BM üyesi devletlere toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını hızlandırmaları, kadınların ve kız çocuklarının haklarını geliştirmeleri ve 2030’a kadar kadın-erkek eşitliğini tam olarak sağlamaları amacıyla yaptığı “Hedef 2030’a Kadar Cinsiyet Eşitliği: Harekete Geç” çağrısı kapsamında düzenlenecek gong töreninin ardından Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles - WEPs) imza duyurusu ve fotoğraf çekimi gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :