Boğaziçi ve Bilgi Üniversitesi'nde bazı öğretim üyeleri gözaltına alındı!

Boğaziçi ve Bilgi Üniversitesi'nde bazı öğretim üyeleri gözaltına alındı!

İstanbul'da operasyon! Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Betül Tanbay ve Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Turgut Tarhanlı'nın da aralarında bulunduğu bazı öğretim üyeleri gözaltına alındı... Gözaltına alınanlar arasında gazeteci Çiğdem Mater

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçları Araştırma Bürosu'nca yürütülen soruşturmalar kapsamında Gezi olayların çıkması, yönlendirilmesi ve finansal destek sağlanması aşamasında yer aldıkları belirlenen 20 akademisyen hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube ekipleri bu sabah 05.00 sıralarında üniversitelerde görevli 20 akademisyenin gözaltına alınması için eş zamanlı baskınlar yaptı.

Yapılan baskınlarda başkanı ve kurucusu Osman Kavala'nın olduğu Açık Toplum Vakfı'yla Anadolu Kültür A.Ş. üyesi 12 akademisyen yakalanıp gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Turgut Tarhanlı, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Betül Tanbay ile gazeteci Çiğdem Mater de var.

Adreslerinde bulunamayan 8 akademisyenin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.