Boğaziçi Üniversitesi 151. mezuniyet töreni

Boğaziçi Üniversitesi 151. mezuniyet töreni

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde 2 bin 391 öğrenci, diplomalarını aldı. Üniversiteden...

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde 2 bin 391 öğrenci, diplomalarını aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Uçaksavar Kampüsü'nden gerçekleşen mezuniyet töreninde, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu mezunları ile enstitülerden mezun olan yüksek lisans ve doktora öğrencileri kep attı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, 151'inci Mezuniyet Töreni'nde yaptığı açılış konuşmasında, öğrencilere "Artık tescilli birer Boğaziçilisiniz" diye seslenerek, "Boğaziçili" kimliğinin öğrencilerin sorumluluklarını ağırlaştıracağını ifade etti.

Öğrencilerin bulunduklarını kurumları ve hatta ülkelerini başarıya taşıyacaklarına dikkati çeken Özkan, "İnandığım bir şey daha var ki, o da bir Boğaziçili kilometrelerce uzakta da olsa, aradan yıllar geçse de artık bir Boğaziçilidir ve üniversitesiyle ayrılmaz bir bütün haline gelmiştir. Bundan böyle Boğaziçi’nin derdi sizin derdiniz, başarıları sizin onurunuz olacak. Üniversitenizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyor ve yarınları şekillendiren Boğaziçi’nizi yeni başarılara birlikte taşıyacağımıza güveniyoruz." değerlendirmesini yaptı.

- 151'inci Mezuniyet Ödülleri sahiplerini buldu

Boğaziçi Üniversitesi 151'inci Mezuniyet Töreni'nde akademik başarılarının yanı sıra, spor, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk alanlarındaki dikkate değer faaliyetleriyle öne çıkan öğrencilere de ödülleri verildi.

Ayrıca öğretim süreçlerini geliştirmeyi ve iyi öğreticiliği teşvik etmek amacıyla öğretim elemanlarına Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri ve 2017-2018 dönemi fakülte ve bölüm birincilerine ödülleri takdim edildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :