BM Libya Özel Temsilcisi Selame Mısır'da

BM Libya Özel Temsilcisi Selame Mısır'da

Selame, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Zeki ile görüştü

KAHİRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame'nin, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zeki ile bir araya geldiği bildirildi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere geçen cumartesi günü Mısır'a gelen Selame ile Zeki'nin görüşmesinin ardından Arap Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ikili Libya konusunu etraflıca ele aldı.

Zeki görüşmede, Arap Birliğinin, Libya'da siyasi diyaloğun teşvik edilmesi ve Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan Siyasi Anlaşma'nın uygulanması için BM ile iş birliğini sürdürdüğünü ifade etti.

Arap Birliği ile üye ülkelerin, Libya krizinin çözümüne destek amacıyla oynadığı pozitif rolü öven Selame ise Siyasi Anlaşma'daki "yeni anayasanın belirlenmesi ve cumhurbaşkanı ile milletvekili seçimlerinin yapılması" maddelerinin hayata geçirilmesi için uzlaşmacı çözümler bulunmasının önemini vurguladı.

Selame, Zeki ile görüşmesinin ardından Mısır'dan ayrıldı.

Mısır, geçen aylarda Libya krizinin çözümünün değerlendirildiği pek çok görüşmeye ev sahipliği yapmıştı.

BM'nin girişimleriyle 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde varılan Libya Siyasi Anlaşması uyarınca Başkanlık Konseyi (BK) kurulmuştu. BM Güvenlik Konseyi 2259 sayılı kararla BK'yı Libya'nın tek meşru temsilcisi olarak tanımıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler