BM İstatistik Komisyonu toplantıları

BM İstatistik Komisyonu toplantıları

SESRIC Genel Direktörü Kulaklıkaya:- "BM'nin ortaya koyduğu ciddi kalkınma hedeflerine ulaşılabilmesi için mukayese edilebilir kaliteli verilere ihtiyaç var"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya, BM'nin kalkınma hedeflerine ulaşılması için yüksek kaliteli verilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

SESRIC, 48. BM İstatistik Komisyonu toplantıları kapsamında BM Genel Merkezi'nde üye ülke temsilcileriyle 2016 yılı değerlendirmesi yaptı.

Toplantının açılışında konuşan Kulaklıkaya, BM'nin sosyo ekonomik kalkınma konusunda teşvik edici eylemlerini vurgulayarak "BM'nin ortaya koyduğu ciddi kalkınma hedeflerine ulaşılabilmesi için mukayese edilebilir kaliteli verilere ihtiyaç var." dedi.

Üye ülkelerin seslerinin daha iyi duyulması için istatistik metotlarının ve kapasitenin geliştirilmesine katkı sunulması gerektiğini ifade eden Kulaklıkaya, SESRIC'in İİT üyeleri arasında kapasitenin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Kulaklıkaya, kapasitenin geliştirilmesi için geçen yıl 51 program yaptıklarını, üç uluslararası kuruluş ile de iş birliği protokolü imzaladıklarını kaydetti.

BM İstatistik Komisyonu toplantıları 10 Mart Cuma günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :