BM heyeti Şanlıurfa'da

BM heyeti Şanlıurfa'da

Vali Tuna: "Sığınmacılara yardım konusunda BM'nin iş birliği ve partnerliğine büyük önem veriyoruz"

ŞANLIURFA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) heyeti, Türkiye'de en fazla Suriyeli sığınmacının bulunduğu Şanlıurfa'da temaslarda bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Güngör Azim Tuna, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilciliği heyetini makamında kabul etti.

Vali Tuna, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Paolo Artini, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Kıdemli Koruma Müdürü Luka Curci ile ofis ve saha görevlilerinin yer aldığı ziyarette heyetle görüş alışverişinde bulundu.

Yazılı açıklamada, Tuna ile Artini'nin ziyarette yaptığı konuşmaya da yer verildi. Buna göre Tuna, Türkiye'de en fazla sığınmacının Şanlıurfa'da bulunduğunu vurgulayarak, "Sığınmacılara yönelik çok ciddi manada hizmet veriyoruz. Sığınmacılara yardım konusunda BM'nin iş birliği ve partnerliğine büyük önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Artini ise Suriyelilere yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür ederek, sığınmacılara yönelik yardımlarda görüş alışverişlerini sürdüreceklerini belirtti.

Heyet, AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez ile de görüşerek, kentte kamplarda barınan Suriyeli sığınmacılara ilişkin bilgi aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler