Blinken 3. Dünya Savaşıyla Tehdit Etti

Blinken 3. Dünya Savaşıyla Tehdit Etti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin çatışmasının sürdüğü bu dönemde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Blinken, tüm devletlerin gözünün içine baka baka savaşla tehdit etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili olarak New York'ta toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde önemli bir konuşma yaptı.

Blinken: "Hamas, Filistin Halkını Temsil Etmiyor"

Blinken, konuşmasında Hamas'ın Filistin halkını temsil etmediğini vurgulayarak, "Bu, İsrail'in sivillere zarar vermemek için mümkün olan her türlü önlemi alması gerektiği anlamına geliyor. Sivil hayatların korunması söz konusu olduğunda hiyerarşi yoktur. Ulusu, etnik kimliği, cinsiyeti, inancı ne olursa olsun sivil sivildir" dedi.

Sivil Hayatların Korunması ve İnsani Yardımların Önemi

Blinken, çatışmada her sivil yaşamın eşit derecede değerli olduğuna inandıklarını belirtti ve sivillerin zarar görmemesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, gıda, su, ilaç ve diğer temel insani yardımların Gazze'ye ve ihtiyacı olan insanlara ulaştırılmasının önemini vurguladı.

Blinken: "Ateşe Benzin Dökmeyin"

Blinken, çatışmanın daha geniş çaplı bir yıkıcı çatışmaya dönüşmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Daha geniş çaplı çatışma, yalnızca Filistinliler ve İsrailliler için değil, aynı zamanda bölgedeki ve hatta dünyanın dört bir yanındaki insanlar için de yıkıcı olacaktır. Ateşe benzin dökmeyin" ifadelerini kullandı.

İran'ın Rolü ve ABD'nin Tutumu

Blinken, İran'ın yıllardır Hamas, Hizbullah ve Husileri desteklediğini belirtti ve geçen haftalarda İran'ın vekillerinin Irak ve Suriye'de ABD personeline saldırdığını hatırlattı. ABD'nin İran ile bir çatışma peşinde olmadığını söyleyen Blinken, ancak İran veya vekilleri herhangi bir yerde personeline saldırırsa, insanlarını ve güvenliğini hızlı ve kararlı bir şekilde savunacaklarını ifade etti.

Kalıcı Barış İçin "İki Halk İçin İki Devlet" Çözümü

Blinken, İsrailliler ile Filistinliler arasında kalıcı bir barış ve güvenlik için tek yolun "iki halk için iki devlet" çözümünden geçtiği inancını yineledi. Bu çözüm, uzun süre devam eden çatışmanın sona erdirilmesi ve bölgede barışın sağlanması hedefini taşıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bu açıklamaları, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili uluslararası toplumun dikkatini çeken önemli bir gelişmeyi temsil ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.