"Biz Anadoluyuz Projesi"

"Biz Anadoluyuz Projesi"

Proje kapsamında Şanlıurfa'dan Trabzon'a gelen 180 öğrenci, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Şanlıurfa'dan Trabzon'a gelen 180 öğrenci, kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Proje çerçevesinde dün kente gelen öğrenciler, Gülbahar Hatun Camisi, Kanuni Evi, surlar ve Şehir Müzesi'ni gezdi. Bir alışveriş merkezinde sinema izleyen öğrenciler, ardından yemek yedi.

Rehber öğretmenlerden Şükran Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehre gelen öğrencilerin çok güzel anlar yaşadığını söyledi.

Program kapsamında öğrencilere tarihi ve turistik mekanları, ören yerlerini, müzeleri ve spor tesislerini gezdireceklerini anlatan Çelik, "Buradan çok güzel anılarla ayrılacaklarına eminiz. Bu ikincisi düzenlenen bir organizasyon. İlkinden çok güzel dönüşler aldık. Böyle bir projede yer almaktan çok mutluyuz." diye konuştu.

Çelik, kafiledeki öğrencilerin bir çoğunun ilk kez denizi gördüğünü ve uçakla yolculuk yaptığını da kaydetti.

Kafile, yarın da Trabzonspor ve Şenol Güneş Spor Kompleksi, Atatürk Köşkü ve Ayasofya Müzesi'ni ziyaret ederek, İMKB Kız Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinin düzenleyeceği konsere katılacak.

Program, 3 Aralık'ta sona erecek. Zağnos Vadisi'ndeki hamsi şöleninin ardından öğrenciler kentten ayrılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler