Bitcoin’e Uzun Vadeli Yatırım Yapmak

Bitcoin’e Uzun Vadeli Yatırım Yapmak

Bitcoin’e Uzun Vadeli Yatırım Yapmak

Bitcoin yatırımı ile ilgili tüm dünyadan yatırımcıların takip ettikleri belli başlı yatırım stratejileri vardır. Kripto dünyasında “longlamak” veya “long term investment” olarak bilinen metot, uzun vadeli Bitcoin veya kripto para yatırımlarını ifade eder. Ancak Bitcoin’e uzun vadeli yatırım yapmak için çeşitli beceri ve yetilere sahip olmanız gerekir. Peki bu beceri ve yetiler nelerdir?

İçeriğimizde uzun vadeli Bitcoin yatırımı ile ilgili sizinle paylaştığımız verilerin hiçbiri bir yatırım tavsiyesi değildir. Uzun vadeli yatırım yapmak için paylaştığımız önerileri, farklı ticari metalarla gerçekleştirebileceğiniz yatırım işlemleri için kullanabileceğiniz gibi, izleyeceğiniz yol da tamamen sizin tercihinize kalmıştır.

“Longlamak” Nedir? Bitcoin Longlamak Ne Anlama Geliyor?

Bitcoin ve diğer kripto paralarda uzun vadeli yatırım stratejileri “longlamak” adı ile tanımlanır. Uzun vadeli yatırımlar “Long term investment” anlamına gelir. Çoğu zaman, bir kripto paranın fiyat endeksine bağlı olarak uzun vadeli yatırımlar, yüksek kârı beraberinde getirebilir. Ancak canlı Bitcoin ve diğer kripto paraların değerleri dalgalı bir seyir izler. Bu da her uzun vadeli yatırımın kârlı olmayacağı anlamına geliyor.

Buradan hareketle, “Bitcoin Longlamak” teriminin de uzun vadeli bir yatırım metodu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bitcoin’e Uzun Vadeli Yatırım Nasıl Yapılır?

Uzun vadeli yatırımlar, acemi yatırımcılar için değildir. Çoğu zaman uzun vadeli kripto para yatırımcılarının piyasalar ve yatırım yaptıkları varlık üzerinde derin ve isabetli bir analiz yapmaları önerilir. Uzun vadeli Bitcoin yatırımı yapabilmek için aşağıdaki özelliklere sahip olmanız önerilebilir.

  • Doğru Kripto ve Borsaya Yatırım Yapmak: Eğer uzun vadeli Bitcoin yatırımı yapmayı düşünüyorsanız, şimdiden doğru bir karar verdiğiniz söylenebilir. Fiyatı dalgalı olmakla beraber Bitcoin, kripto para dünyasının en güvenilir dijital varlıklarından birisidir. Ancak altcoin, hisse senedi veya dövizler için doğru borsa (WhiteBIT gibi) ve metaya yatırım yapmalı ve yüksek fiyatlardan korkmamalısınız.
  • Sabırlı Olmak ve Psikolojik Sağlamlık: Acemi yatırımcıların en sık yaptığı hataların başında BTC canlı grafiklere gereğinden fazla önem vermek gelir. Düşük fiyat dalgalanmaları, sizi paniğe sevk ediyorsa uzun vadeli ve büyük yatırımlar için yeterli soğukkanlılığa sahip olup olmadığınızı sorgulamanız gerekir.
  • Endeks ve Trendleri Doğru Analiz Etmek: BTC anlık grafiklerini takip etmeye başlayabilir, bunu uzun süre yaparak piyasaları ve trendleri takip edebilirsiniz. Derinlemesine analizi alım satım kararları izler; bu da uzun bir süre boyunca yatırım yapacağınız metanın fiyatını takip etmeniz anlamına gelir. Bitcoin için Bitcoin endeks ve Bitcoin grafiklerini incelemeye hemen şimdi başlayın.
  • Sağlam Bir Teknik Analiz Yapmak: Teknik analiz, geleceğe dair bir meta ile ilgili fiyat tahmini yapmak anlamına gelir. Sağlam bir teknik analiz, geçmişe yönelik yapılır ve çıkan sonuç her ne kadar kesin olmasa da, Bitcoin canlı grafik değerleri veya diğer ticari metanın gelecekteki fiyatı hakkında size çok şey söyler. Bitcoin için örneğin Bitcoin grafik dolar ve Bitcoin dolar canlı grafikleri inceleyerek doğru bir teknik analiz yapmanız gerekebilir.
  • Risk Analizi: Yatırım yapacağınız kripto varlığı için ne kadar Bütçe ayırmak istiyorsunuz? Yatırımınız güvenli mi? Uzun vadeli bir yatırım yapmadan önce, ayrıca alabileceğiniz riskleri de değerlendirmeniz gerekebilir.
  • Soğuk Cüzdan: Uzun vadeli Bitcoin alımı için, soğuk cüzdan her zaman diğer seçeneklerden daha güvenlidir. Tarih, aldığı Bitcoin´leri çeşitli borsalarda bırakan ve tekrar ulaşmak için şifresini unutanlarla doludur.

Tüm bu veriler ışığında uzun dönemli bir Bitcoin yatırımı için sahip olmanız gerekenler arasında tecrübe, sabır ve soğukkanlılığın bulunduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte, yatırım yaptığınız ticari metanın da fiyat dalgalanmalarından etkilenmeyecek derecede sağlam olması gerekir. Teknik analiz ve trend analizi ise fiyat tahmini için olmazsa olmazdır.

Sonuç

Uzun vadeli yatırım, yüksek kâr vaad edebilir ancak bu her uzu vadeli yatırımın size kazandıracağı anlamına gelmez; özellikle de kripto pazarında. Bu nedenle yukarıda sıraladığımız maddelere ek olarak tercihinizi doğru yapmalınızı mutlaka öneririz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.