BIST 100 Tarihi Rekor Kırdı: 9 Bin Puanı Gördü!

BIST 100 Tarihi Rekor Kırdı: 9 Bin Puanı Gördü!

BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,48 artıda başladıktan sonra açılışın hemen ardından tarihi bir rekora imza atarak 9 bin puanı aştı. Endeks, 9 bin 7 puana kadar yükseldikten sonra geri çekildi.

Borsa İstanbul'da (BIST) heyecan dolu bir güne şahitlik edildi. BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,48 artıda başlamasıyla yatırımcıları sevindirdi. Açılışın hemen ardından ise tarihi bir an gerçekleşti: BIST 100 endeksi 9 bin puanı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Endeks, 9 bin 7 puana kadar yükseldikten sonra hafif bir geri çekilme yaşadı. An itibarıyla BIST 100 endeksi 9 bin 3 puandan işlem görmeye devam ediyor.

Bankacılık endeksi de yüzde 0,07'lik bir artışla günü yükselişte kapatırken, holding endeksi yüzde 0,71'lik değer artışı ile yatırımcıları mutlu etti.

Bu tarihi rekor, Türk borsasının son dönemdeki güçlü performansının bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Uzmanlar, BIST 100 endeksinin önümüzdeki dönemde de yükseliş trendini sürdürmesini bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.