"Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu" uluslararası kimlik kazandı

"Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu" uluslararası kimlik kazandı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 3 yıldır sürdürülen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu, Uluslararası Heykel Sempozyumları Birliği listesine alındı

TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 3 yıldır sürdürdükleri Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nun, Uluslararası Heykel Sempozyumları Birliği listesine Türkiye'den alınan ilk sempozyum olduğunu bildirdi.

Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak Tekirdağ'ın kimlikli ve markası olan bir şehir olması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Uluslararası Heykel Sempozyumları Birliği'nin listesine Türkiye'den ilk defa giren sempozyumun kendi sempozyumları olmasının gururunu yaşadıklarını dile getiren Eşkinat, "Belediye olarak 3 yıldır Bisanthe markasıyla Taş Heykel Sempozyumunu yapıyoruz. 3 yıldır bu sempozyum kendini geliştirerek devam ediyor. Bu sene önemli bir haber aldık. Uluslararası Heykel Sempozyumları Birliği (İnternational Sculuptre Symposium Association), Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nu listesine aldı. Bunun şöyle bir özelliği var; bu birliğin Türkiye'den aldığı ilk heykel sempozyumu Bisanthe oldu." değerlendirmesini yaptı.

-"Türkiye'nin gururu olarak listeye girdik"

Eşkinat, uluslararası önemli bir birliğin listesinde Türkiye'nin de yer olmasının onur verici olduğu belirterek şunları kaydetti:

"3 yıl içerisinde Süleymanpaşa Belediyesinin Taş Heykel Sempozyumunu ne kadar geliştirdiği ve dünya markası haline getirdiğinin bir simgesidir. Bizlerde böyle bir başarıyı elde etmenin gururunu yaşıyoruz. İlk defa Türkiye'de bir belediye Dünya Federasyonu'nun listesinde yer alıyor. Bu bakımdan yaptığımız çalışmaların ne kadar önemli olduğu, bu şehri ne kadar tanıtıcı bir güzellik taşıtığı uluslararası manada da tescillenmiş oldu. Dünya standartlarında bir sempozyum yaptık ve uluslararası listeye Türkiye'nin gururu olarak listeye girdik."

"Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu" uluslararası kimlik kazandı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :