Birleşik Krallık'ta Neonazi örgütüne operasyon

Birleşik Krallık'ta Neonazi örgütüne operasyon

Operasyonda 11 kişi gözaltına alındı

LONDRA (AA) - Birleşik Krallık’ta terör listesindeki Ulusal Eylem (National Action) adlı Neonazi örgütüne yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Polis açıklamasında, örgüte yönelik bugün İngiltere ve Galler’de çeşitli adreslere yapılan baskınlarda 22 ila 35 yaşlarında 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu ayın başında örgüte yönelik operasyonlarda 4’ü muvazzaf asker 5 kişi yakalanmıştı. Askerlerden 2’si serbest bırakılırken, 3 kişinin terör örgütüne üyelik suçlamasıyla yargılanmasına başlanmıştı.

Geçen yıl terör örgütleri listesine dahil edilen ve kendisini "nasyonal sosyalist gençlik grubu" olarak tarif eden Ulusal Eylem örgütünün, ana muhalefetteki İşçi Partisinin kadın milletvekili Jo Cox’un katili Thomas Mair ile bağlantılı olduğu tespit edilmişti.

Ömür boyu hapse mahkum edilen Mair, ilk duruşmasında adını soran hakime "Hainlere ölüm, Britanya'ya özgürlük" sözleriyle yanıt vermişti. Bu sözler, örgütün sloganları arasında yer alıyor. Örgüt, Mair'e destek veren sosyal medya paylaşımlarıyla da gündeme gelmişti.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık’ta terör listesinde yer alan bir örgüte üyelik 10 yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor.

Ülkenin terör örgütleri listesinde 70'i uluslararası, 14'ü Kuzey İrlanda bağlantılı 84 yapı yer alıyor. PKK ve bağlantılı terör örgütleri de listede bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler