BİRKONFED heyeti Diyarbakır'da

BİRKONFED heyeti Diyarbakır'da

BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal:"Diyarbakır'da gönüllere dokunduk, Türk ve Kürt kardeşliğini Türkiye'ye ve dünyaya göstermek istiyoruz"- "Amacımız 81 ilimize hizmet götürmek, oradaki iş adamlarımızı, iş kadınlarımızı, hepsini el birliğiyle topluma kazandırm

DİYARBAKIR (AA) - Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, "Diyarbakır'da gönüllere dokunduk, Türk ve Kürt kardeşliğini Türkiye'ye ve dünyaya göstermek istiyoruz" dedi.

Diyarbakır'da bir otelde 400 iş adamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen BİRKONFED heyeti, bölgedeki işsizlik ve istihdam sorunu ile ilgili görüşmeler yaptı. Toplantıda konuşan Ünsal, "Amacımız 81 ilimize hizmet götürmek oradaki iş adamlarımızı, iş kadınlarımızı hepsini el birliğiyle topluma kazandırmaktır" dedi.

"Özellikle Diyarbakır'da Türk ve Kürt kardeşliğini Türkiye'ye ve dünyaya göstermek istiyoruz" diyen Ünsal, "Diyarbakır'ı gezdik, Diyarbakır'da gönüllere dokunduk. Çok güzel anlar yaşadık. Bize çok ciddi görevler düşüyor. Diyarbakır sokaklarında şunu gördük; basından gördüğümüz Diyarbakır ile geldiğimiz Diyarbakır çok farklı. Diyarbakır sevginin ve insanlığın şehridir. Burada insanlarımızı dinledik ve acılarına ortak olduk" ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşları ve halkın kendilerine gösterdikleri yoğun ilgiden çok mutlu olduklarını vurgulayan Ünsal, "Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında hepimiz kardeşiz. Biz, bu yapı altında birbirimizi sevip desteklemeliyiz. Bu anlamda Diyarbakır'ın yükü ağırdır, biz Diyarbakır'ın arkasında olacağız" şeklinde konuştu.

Ünsal, iş adamları olarak Diyarbakır'daki esnafların sorunlarını çözmek ve istihdam alanı oluşturmak için çalışacaklarını belirterek, "Sorunları sadece konuşmak yetmez, el birliğiyle bu sorunları çözmemiz gerekiyor. Burada iş adamlarımızın ciddi sıkıntıları var. İşçilerin maaşları ve sigortalarını ödeyemiyorlar. Esnafımızın sıkıntılarını çözmek için el birliği ile çalışmalar yapmalıyız. Yaraları sarıp sıkıntıları çözmeliyiz" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :