BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal:

BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal:

"Altı boş, araştırması yapılmamış, tamamen ahbap-çavuş ilişkisindeki ticaret mantığını bırakıp gerekirse doğu ve batı bloğunda konsorsiyum alanı oluşturup daha da güçlü faaliyetler yapmamız lazım"

MALATYA (AA) - Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, "Altı boş, araştırması yapılmamış, tamamen ahbap-çavuş ilişkisindeki ticaret mantığını bırakıp gerekirse doğu ve batı bloğunda konsorsiyum alanı oluşturup daha da güçlü faaliyetler yapmamız lazım." dedi.

Ünsal, konfederasyonun Malatya İl Temsilciliği tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çalışmaları hakkında iş adamlarına bilgi verdi.

Konfederasyonları kurulduğu günden buyana her zaman dik bir duruş sergilediğini belirten Ünsal, 15 Temmuz sürecinin ülkenin dönüm noktası olduğunu söyledi.

Ünsal, 15 Temmuz hain darbe girişiminin darbecilerin Türkiye'ye oynadığı oyunların en büyüğü ve acımasızı olduğunu vurguladı.

Malatya'dan önce Diyarbakır'da olduğunu dile getiren Ünsal, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'a inşallah sağlık, turizm ve tekstil alanında 400 milyon liralık bir yatırım yapacağız. İstanbul'dan 150 iş adamımızla Diyarbakır'a tekrar bir ay içerisinde bir çıkış daha yapağız. Bu bizim için çok önemli. Çünkü Diyarbakır'daki yerel iş adamlarımızla batı bölgesindeki iş adamlarımızla buluşturmamız lazım. 'Kardeşliğe yatırım' adı altında bir program daha hazırlıyoruz. İnşallah 400 milyon lira olarak düşündüğümüz yatırımı katılımcı ve yerel iş adamlarımızla 1,5 milyar liraya inşallah hep beraber çıkarırız."

Ünsal, Türkiye'nin zor bir döneme girdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da halkımız bir destan yazdı. Bu hain alçaklar yetinmedi, ekonomiden bizi vurmaya çalıştılar ve hala da devam ediyorlar. Yine milletimiz dolar bozdurmak suretiyle devletinin her zaman yanında oldu. Biz de bir sivil toplum kurulu kuruluşu olarak üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Referandum çok önemli çünkü Türkiye artık kabuk değiştiriyor. Altı boş, araştırması yapılmamış, tamamen ahbap-çavuş ilişkisindeki ticaret mantığını bırakıp gerekirse doğu ve batı bloğunda konsorsiyum alanı oluşturup daha da güçlü faaliyetler yapmamız lazım. Planlı sanayiyi Türkiye'ye kazandırmadığımız sürece, konsorsiyum alanımızı kurmadığımız sürece maalesef bizim Ortadoğu'da, Avrupa'da isteğimiz gücü kurma şansımız yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın hep bahsettiği 2023 hedefleri, güçlü Türkiye hedefleri ancak ve ancak güçlü sanayiyle var olacaktır. Biz bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bundan sonra hainlere fırsat vermeden güçlü ve karalı bir şekilde el ele verelim kimsenin etnik kimliğine, duruşuna, sosyal alanına girmeyelim Türkiye bütün dokularıyla güzel bir ülkedir."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :