'Bir Günlük Kazancım Gazze'ye': Başkan'dan tüm Konya'ya destek çağrısı

'Bir Günlük Kazancım Gazze'ye': Başkan'dan tüm Konya'ya destek çağrısı

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak liderliğinde, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile bir araya gelen esnaflar, 8 Şubat Perşembe günü bir günlük kazançlarını Gazze'ye gönderiyor.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve mağdurlara yardım eli uzatmak amacıyla bir kampanya başlattıklarını duyurdu. 8 Şubat Perşembe günü, bir günlük kazançlarını Gazze'ye gönderme kararı alan esnaflar, bu anlamlı adımla birlikte hareket ederek ulusal bir dayanışma örneği sergiliyor.

Başkan Karabacak, yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan vahşetin, soykırımın ve acının boyutlarına vurgu yaparak, uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi gerektiğini belirtti. İsrail'in uzun süredir devam eden saldırıları sonucunda Gazze'de temel ihtiyaçların karşılanamaz hale geldiğini ifade eden Karabacak, bu duruma sessiz kalmamak adına Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak harekete geçtiklerini söyledi.

Gazze'deki Müslüman soykırımına karşı birleşme ve yardım elini uzatma çağrısında bulunan Karabacak, herkesi bu kampanyaya destek vermeye davet etti. Esnafların, sanatkarların, tüccarların, sanayicilerin ve iş adamlarının bir araya gelerek Gazze'nin acılarını bir nebze de olsa hafifletme gayretinde olduklarını vurgulayan Karabacak, bu kampanyanın tüm dünyaya örnek olacağına inandıklarını belirtti.

Bağışlanacak olan tutarın, Gazze'deki evsiz ve yurtsuz bırakılmış insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılacağını belirten Başkan Karabacak, 8 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan bu yardım etkinliğine tüm esnaf ve sivil toplum kuruluşlarını katılmaya davet etti.

t.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.