Bir askerin kediye işkence yaptığı iddiası

Bir askerin kediye işkence yaptığı iddiası

Erzincan'da, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bir askerin orduevi nizamiyesinde yakaladığı kediye işkence yapmasına tepki gösterdi

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bir askerin orduevi nizamiyesinde yakaladığı kediye işkence yapmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri adına bir basın açıklaması yapan Erzincan Doğa ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk, kentteki Erzincan Orduevi nizamiyesinde er T.H'nin yakaladığı bir kediyi döverek işkence yaptığını anımsattı.

Olayı kınadıklarını ve bu askerin cezalandırılmasını istediklerini anlatan Güler, "Sosyal medyada bir askeri personelin yavru bir kediye işkence yaparak öldürdüğünü gördük. Bu cani ruhlu kişinin cezalandırılmasını istiyoruz. Kendisini şiddetle kınıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hayvanların korunmasına dair kanunun ivedilikle çıkmasını istiyoruz". dedi.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk de baro binasında yaptığı açıklamada, Erzincan orduevi nizamiyesinde bir askerin kediye yaptığı işkencenin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Baro olarak konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirten Aktürk, "Bir yavru kedinin canavarca hisle, insan eliyle öldürüldüğü ve kayda alındığını gösteren haberler bizi derinden üzmüştür. Kimseye zararı olmayan masum bir hayvanın acımasızca işkenceye tabi tutularak katledilişi şehrimizde infial ve büyük öfke uyandırdığı gibi tüm Türkiye'de de lanetlenmiştir."

Aktürk, olaya karışan askerin en ağır cezayı alması gerektiğini ifade ederek, "Sadece insanların değil tüm canlıların da hakkını savunmak, baromuzun temel görevlerindendir. Tüm Türkiye'yi derinden üzen bu olayın failinin en ağır cezayı alması elzemdir ve verilecek ceza kamu vicdanını bir nebze olsun rahatlatacaktır." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler