Bigdeli KTO’da konferansa katıldı

Bigdeli KTO’da konferansa katıldı

İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli, Konya Ticaret Odası’nda (KTO) düzenlenen “İran-Türkiye İlişkileri ve İş Olanakları” konulu konferansa katıldı.

KTO Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan KTO Başkan Yardımcısı Mustafa Büyükeğen, Büyükelçi Bigdeli’ye Konya ekonomisi hakkında bilgi verdi. İran heyetini Konya’da ağırlamaktan duydukları mutluluğu ifade eden Büyükeğen, “İki ülke arasında işbirliğini artırmanın yolu ticari ilişkilerden geçmektedir. Bu açıdan tüccarlara daha fazla görev düşmektedir. Ülkelerimizin gelişmesi için iş adalarımızın daha fazla işbirliği içinde olması gerekmektedir. Konya ve İran arasındaki ticaret hacmine baktığımızda yeterli bir işbirliğinden söz etmek mümkün değil. Bu dış ticaret hacmini işbirliğiyle artırarak iki ülke arasındaki hedefe katkı sağlayabiliriz. Ziyaret vesilesi ile Konya ve İran arasında ticari işbirliğinin artacağını, ekonomik potansiyellerin değerlendirileceğini umut ediyorum” dedi.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli de, “Türkiye son yıllarda hızla artan bir ticari büyüklüğe sahiptir. Türkiye’nin bu büyümesinde Konya’nın payı büyüktür. İki ülke arasında ticari ilişkinin istenilen seviyeye gelmesi için Konya’yla olan işbirliğinin artmasını istiyoruz. Büyükelçilik olarak Konyalı firmaların İran’la ticaret yapması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” şeklinde konuştu.

İran Ticaret Müsteşarı Hamid Zadboom ise yaptığı sunumla katılımcılara İran pazarı hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından, İran büyükelçilik heyetine günün anısına Konya Ticaret Odası tarafından hediye takdim edildi.