Biden'a Toplantıyı Yarım Bıraktıran Gelişme

Biden'a Toplantıyı Yarım Bıraktıran Gelişme

Başkan Biden, Ortadoğu'da ABD üslerine düzenlenen saldırı nedeniyle basın toplantısını yarıda kesti. İddialara göre, ABD'nin Ortadoğu'da bulunan 3 üssüne drone saldırısı düzenlendi.

Biden'ın basın toplantısı yarıda kesildi

ABD Başkanı Joe Biden, ekonomi hakkındaki basın toplantısını yarıda kesti. Biden, "Özür dilerim ama durum odasına gitmem gerekiyor. Bir konu geldi, onu halletmem gerekiyor" dedi ve kürsüden ayrıldı.

Ortadoğu'da ABD üslerine saldırı

İddiaya göre, Biden'ın basın toplantısını yarıda kesmesinin nedeni, ABD'nin Ortadoğu'da bulunan 3 üssüne düzenlenen saldırıydı. Suriye'nin Deyrizor ve Haseke illerinde ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahası ile Şeddadi ilçesindeki üslere eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda üslerin çevresine düşen roketlerin olduğu bildirildi, ancak herhangi bir can kaybı bilgisi bulunmadı.

Biden'ın basın toplantısının ardından Beyaz Saray'ın Twitter hesabından bir fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafta, Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in güvenlik toplantısında olduğu görüldü. Toplantıda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da olduğu görüldü.

Saldırıda can kaybı yok

Beyaz Saray henüz saldırılarla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ancak, saldırıların İran destekli milis gruplar tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Bu saldırı, Biden'ın Ortadoğu'daki politikaları açısından önemli bir gelişme olarak görülüyor. Biden, göreve geldiğinden bu yana, İran'ın bölgedeki nüfuzunu azaltmak için adımlar atıyor. Bu saldırılar, Biden'ın politikalarına bir meydan okuma olarak değerlendirilebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.