Beyşehir’de TOKİ sevinci

Beyşehir’de TOKİ sevinci

Konya’nın av tüfeği üretiminde söz sahibi Beyşehir’e bağlı Huğlu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan TOKİ konutları, dualar eşliğinde kurbanın da kesildiği yapılan bir anahtar teslim töreni ile hak sahiplerine teslim edildi.

 

Beyşehir Belediyesi öncülüğünde TOKİ İdaresi Başkanlığı tarafından Huğlu Mahallesi’nde hayata geçirilen toplu konut projesi yörede yaşayıp ev hayali kuran 99 aileyi evsahibi yaptı. Düzenlenen törende konutlarının anahtarlarına kavuşan ve  yeni evlerine taşınmaya hazırlanan aileler büyük bir mutluluk yaşıyor. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, ilçenin av tüfeği üretim merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine Beyşehir Belediyesi’nin girişimleri sonucu bir  süre önce yerleşimde TOKİ Başkanlığı bünyesinde toplu konut projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandığını hatırlattı. Bu çerçevede Huğlu’da 99 konutun inşa edilmesine başlandığını vurgulayan Özaltun, ihale süreci sonrasında işi üstlenen firma tarafından konutların bitirilmesiyle hak sahibi ailelerin de bir süre önce çekilen kura sonucu oturacakları yeni dairelerinin belirlendiğini, yeni yıl itibariyle ise anahtar teslimlerinin yapıldığını söyledi.

SOĞUK İKLİM YAPISINA UYGUN KONUTLAR İNŞA EDİLDİ

Huğlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Harman ise, yerleşim merkezinde toplu konuta yönelik taleplerin yoğunlaşması üzerine Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’la birlikte 4 yıl önce TOKİ Başkanlığı’na müracaat ettiklerini vurgulayarak, “Girişimlerimiz netice verdi ve proje kapsamında üretilecek konutların yapımına başlanması için 2016 yılı Kasım ayında ihale sürecine çıkıldı. 2019 yılı başları itibariyle ise hak sahiplerine anahtar teslimlerini yaptık” dedi.

beysehir’de-toki-sevinci-(1).jpg

 

Etiketler :