Beyşehir’de temizlik seferberliği

Beyşehir’de temizlik seferberliği

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezinin yanısıra dış mahallelerde Belediye ekipleri tarafından “Daha temiz bir ilçe” oluşturmak amacıyla genel temizlik çalışmaları yürütülüyor.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kış mevsiminin gelip havaların soğumasının ardından ilçeye bağlı dış mahallelerde temizlik mesaisini sıklaştırdı. Çalışmalar kapsamında kadın çalışanlardan oluşturulan temizlik timleri, yerleşim merkezlerinin giriş ve meydanlarını, ana cadde ve sokaklarını,okul bahçesi, park alanları  ve cami avlularını genel bir temizlikten geçiriyor. Yürütülen çalışmalarla yağmur sularını tahliye eden mazgalları da işlevlerini yerine getirebilmesi içintemizleniyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, temizlik hizmetinin yerel yönetimlerin asli görevi olduğunu belirterek, bunun bilincinde hareket ederek çalıştıklarını söyledi. Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ilçe merkezi ve dış mahallelerde verdiği rutin çöp toplama ve temizlik işlerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin deyürüttüğü çalışmalarla sık sık katkı ve destek sunduğunu vurgulayan Özaltun, amaçlarının ilçenin her yerini pırıl pırıl bir hale getirmek olduğunu belirtti.

Özaltun, “Tüm ekiplerimizle beraber temizlik konusunda geride kalan sonbahar mevsiminin ardından genel bir temizlik çalışması başlattık. Özellikle, oluşturduğumuz temizlik timleri ilçemize bağlı dış mahallelerde mahalle sakinleri arasında da memnuniyetle karşılanan genel bir temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar, sırasıyla köyden ve beldeden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerimizde sürdürülüyor. Temizlik işleri belediyelerin rutin hizmetidir ve günlük ve belli periyotlar halinde ekiplerimiz tarafından titizlikle yürütülmektedir. Ancak, bahar, yaz ve güz döneminde de geleneksel hale getirdiğimiz bu çalışmaları kış mevsiminde havalar müsaade ettiği sürece devam ettireceğiz. Çalışmalara zaman zaman katılarak destek veren mahalle sakinlerimizle birlikte bir sosyal sorumluluk örneği oluşturduğumuza inanıyorum.”dedi.

10-017.jpg

Özaltun, temiz tutmanın kuralının kirletmemekten geçtiğine de dikkat çekerken, bu anlamda bir farkındalık oluşturmak amacıyla da yürüttükleri çalışmaların her kesimden olumlu tepkiler gördüğünü dile getirdi. Özaltun, “Hepimiz bu ilçede yaşıyoruz ve ilçemizi temiz tutmak için bu bilinci aşılamanın çabası içerisindeyiz. Halkımızdan şehrimizi ve çevremizi temiz tutmak için bundan sonra da temizlik konusunda hassasiyet bekliyoruz. Daha temiz ve yaşanabilir bir Beyşehir için çalışanlarımız ve hemşehrilerimizle el ele vermeye devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.