Beypazarı Belediyesinin çalışmaları

Beypazarı Belediyesinin çalışmaları

Beypazarı Belediye Başkanı Kaplan:- "Seçim beyannamemizde bulunan projelerin ve yatırımların yüzde 80'ini tamamladık"

ANKARA (AA) - Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, seçim beyannamelerinde bulunan projeleri yüzde 80 oranında tamamladıklarını söyledi.
Düzenlediği basın toplantısında görevde bulundukları iki yılda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Belediya Başkanı Tuncer Kaplan, "Beypazarı'nın her alanda hizmet alması ve daha güzel bir ilçe olması için çaba sarf ettiklerini" söyledi.
İlçeye yatırım getirebilmek için ilgili bakanlıklar nezdinde ve Ankara Büyükşehir Belediyesiyle koordineli bir çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Kaplan şunları söyledi:
"İlçeye getirdiğimiz yatırımlar, bizim seçim beyannamemizde bulunan yatırımlar değildir. Bunlar ekstradan gelen yatırımlardır. Bugün geldiğimiz noktada, geriye doğru baktığımızda da seçim beyannamemizde bulunan projelerin ve yatırımların yüzde 80'ini tamamladık. Önümüzde 3 yılımız var. Bu demek oluyor ki bu 3 yıl içinde ilçeye çok daha hizmetleri getireceğiz. Beypazarı'nı Başkent'in en gözde ilçesi yapmak için elimizden geleni ortaya koyuyoruz. Tarihi Suluhan Kervan Sarayı'nın restoresi biliyorsunuz tamamlandı. Buranın hareketlenmesi ve canlanması için çalışmalarımız sürüyor. Buranın içindeki dükkanlar dolduğunda, Suluhan gerçekten eski dönemlerdeki ihtişamına kavuşmuş olacak."
- Araçlar değişecek
Beypazarı’nın geleceği için tüm imkanları ilçe halkının hizmetine sunmak için çalıştıklarını kaydeden Kaplan, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firma yetkililerinden araçlarını yenilemesini isteyeceklerini açıkladı.Bu araçların Beypazarı'na yakışmadığını belirten Kaplan, "Konforlu araçlarla artık yolcu taşımacılığı yapılmasını istiyoruz. Bizim turizmimiz topal ayak devam ediyor. İlçeyi ziyaret eden turisti ilçede 5 saatten fazla tutamıyoruz. Bu anlamda turizmi çok önemsiyorum. Turizme hareketlilik katacak projeleri hayata geçireceğiz." dedi.İnözü ve Sabogoz vadilerinde çalışmalarının sürdüğüne değinen Kaplan, vadinin 160 dolayında kuş türüne ev sahipliği yaptığını aktararan Kaplan, "Sabogoz (Kelebek) Vadisi'nde yüzlerce türde ve çeşitte kelebek ile vadi oldukça mükemmel bir alana sahip. Şunu iddia ediyorum, Ihlara Vadisi'nden çok daha güzel." diye konuştu.
- Dar gelirliye ucuz ev olanağı
Kaplan ayrıca atıl durumdaki alanları ve arazileri değerlendirdiklerini, TOKİ'nin yaptığı şartlarda, halkı ev sahibi yapacaklarını ifade etti.
Çalışmalarında, TOKİ'nin uyguladığı yöntemleri kullanacaklarını kaydeden Kaplan, "Hedefimiz halkın ucuz ev sahibi olmasını sağlamak. Daha önce belediye olarak TOKİ'ye tahsis ettiğimiz arsaların karşılığında, TOKİ tarafından belediyemize 16 konut verildi. Bu konutları da dar gelirli halka, uzun vadeli seçeneklerle sattık. Bundan sonraki çalışmalarımız tamamen belediyeye kazanç getirecek çalışmalar olacak. Bu yöndeki çalışmalarımız da hassasiyetle sürüyor." dedi.

Beypazarı Belediyesinin çalışmaları

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :