Beykoz'daki cinayet davasında karar

Beykoz'daki cinayet davasında karar

Bir restoranda, Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nu silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Hüseyin Mert Saral, "kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

İSTANBUL (AA) - Beykoz'daki bir restoranda, Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nu silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan Hüseyin Mert Saral, "kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından 25 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin Mert Saral ile avukatı katıldı.

Son sözü sorulan tutuklu sanık Saral, avukatının beyanına katıldığını, şeffaf bir hayat yaşadığını belirterek, merhum Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'ndan önce olay yerine gittiğini, şahsın restorana geleceğini bilse gitmeyeceğini söyledi.

Sanık Saral, Büyüksarıoğlu'nu öldürme kastı olmadığını öne sürerek, olay gününe ilişkin şunları söyledi:

"Kesinlikle öldürme kastım yoktur. Öldürme kastım olsaydı kendimi güvende hissedebileceğim şekilde fırsatlarım vardı. Benim böyle bir düşüncem yoktu. Maktulün yanına bir başkasının da gelmesi benim üzerimdeki tehdidi artırdı. Şahıslar oturdukları yerden bana dikkatli bir şekilde bakıp beni incelemişlerdir. Benim tehdit altında olduğum düşüncem gayet doğaldır. Silahı varsa bana çekmesin diye omzuna ateş ettim. Diğer şahıs ayırmaya çalışırken maktule bir kurşun daha isabet etti. 4 el ateş ettim diye hatırlıyorum. Mermim vardı, ölen şahıs yaşıyordu, ölmesini istemediğim için 112 ve 155'e ben haber verdim. Hiçbir şekilde kaçmaya niyet etmedim. Tahliyemi istiyorum."

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Mahir Merdun, sanık Saral hakkında "tasarlayarak ve kan gütme saikiyle adam öldürme" suçundan dava açıldığını hatırlatarak, toplanan delilere göre sanığın eyleminin "kasten öldürme" suçu kapsamında kaldığını belirtti.

Sanık Saral'ı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme, cezayı, sanığın yargılama aşamasındaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak, 25 yıla indirdi.

Sanık Hüseyin Mert Saral hakkında "korku ve panik yaratacak tarzda silahla ateş etme" suçundan ceza verilmesine yer olmadığına karar veren mahkeme heyeti, sanığın, "ruhsatsız silah taşıma" suçundan da 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

- Olayın geçmişi

Beykoz Anadolu Hisarı'nda bir restoranda 30 Ocak 2017'de meydana gelen silahlı saldırıda, 58 yaşındaki Mehmet Ali Büyüksarıoğlu hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Olaya ilişkin gözaltına alınan Hüseyin Mert Saral (24), 31 Ocak 2015'te İtalya'nın başkenti Roma'da öldürülen babası Hüseyin Saral'ın yerini hasımlarına, Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nun söylediğini iddia etmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Hüseyin Mert Saral'ın "tasarlayarak kan gütme saikiyle öldürme", "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 1,5 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :