Besra Duman'ın tarlada başlayan şampiyonluk serüveni

Besra Duman'ın tarlada başlayan şampiyonluk serüveni

Tarlada çalışırken başladığı para halterde Avrupa şampiyonu olan 23 yaşındaki Besra Duman, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Konya'da yaşayan ve aslen Şanlıurfalı olan 23 yaşındaki milli sporcu Besra Duman, doğuştan boyu kısa olmasına rağmen, kendisinin iki katı kilodaki ağırlıkları kaldırarak dikkatleri üzerine çekiyor. Tarlada çalışırken bir hocasının teşvikiyle 11 yaşında para halter sporuna başlayan Duman, 12 yıl boyunca uluslararası arenada birçok başarı elde etti. Son olarak, Mısır'da düzenlenen Para Halter Dünya Kupası'nda 55 kiloda altın madalya kazanarak, 2024 Paris Paralimpik Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Besra Duman'ın tarlada başlayan şampiyonluk serüveni

Duman, sporculuk kariyerine başlamadan önce tarlada çalıştığını belirterek, sporun hayatını kökten değiştirdiğini vurguluyor. Spora başladıktan sonra elde ettiği başarılarla, olimpiyat madalyasını da hedefleyen genç sporcu, "Olimpiyatlarda hedefim ilk 3'e girmek. Altın madalyayı da alabilirsem çok mutlu olacağım. Elimden geleni yapacağım" diyor.

Besra Duman'ın tarlada başlayan şampiyonluk serüveni

Besra Duman, yaşadığı deneyimleri gençlere ve engelli bireylere cesaret vermek için paylaşıyor. Sporun hayatlarını nasıl değiştirebileceğini vurgulayarak, evde kalmak yerine dışarı çıkıp bir spor dalına başlamalarını öneriyor. Engelli gençlere ve gençlere spor yapmaları konusunda öncülük ederek, Türkiye'de spor yapmanın önemine dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.