Berlin'deki genç MÜSİAD üyelerinin iftar programı

Berlin'deki genç MÜSİAD üyelerinin iftar programı

MÜSİAD Berlin Gençlik Kurulu, Birinci Dünya Savaşı sırasında esir kampı olarak kullanılan ve Müslüman esirler için bir caminin de inşa edildiği alanda iftar verdi

BERLİN (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Berlin Gençlik Kurulu (Young MÜSİAD), Birinci Dünya Savaşı sırasında esir kampı olarak kullanılan ve Müslüman esirler için bir caminin de inşa edildiği alanda iftar programı düzenledi.

Berlin'in güneyindeki Zossen kenti yakınlarında Birinci Dünya Savaşı sırasında Hilal Esir Kampı (Halbmondlager) olarak kullanılan ve Müslüman esirler için bir caminin de inşa edildiği alanda verilen iftar programına katılan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Peter Tauber, iftarın tarihi bir bağlantıyla düzenlenmesini olumlu bulduğunu söyledi.

Taber, burada Birinci Dünya Savaşı sırasında çok güzel bir caminin yer aldığını anımsattı.

Tarihi bağlantıların doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tauber, "O dönemde burada Müslümanlar namaz kılabiliyorlardı. Müslümanlar bir kamptaydı ve buradan ayrılamıyorlardı. Müslüman Almanlar değillerdi. Bugün çok daha ilerideyiz. Bugün İslam Almanya'ya aittir. Ülkemizde 2 milyon Alman vatandaşı olan Müslüman yaşıyor" dedi.

Tauber, birlikte bu ülke için bir şeyler yapmanın çok güzel bir mesaj olduğunu belirterek, CDU Genel Sekreteri olarak bunun kendisini mutlu ettiğini kaydetti.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da İslam'ın Almanya ait olduğunu duymayı olumlu bulduğunu belirtti.

Türklerin Almanya’nın anayasasına bağlı olduğunu vurgulayan Karslıoğlu, çeşitliliğin de Almanya için bir zenginlik oluşturduğunu söyledi.

İftar programına, CDU Federal Meclis Üyesi Cemile Giousouf, Zossen Belediye Başkanı Mİchaela Schneider, MÜSİAD Berlin Şubesi Başkanı Veli Karakaya ve çok sayıda davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı