Bendevi Palandöken: İsraf azalırsa fiyatlar düşer

Bendevi Palandöken: İsraf azalırsa fiyatlar düşer

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ramazanda Gıda İsrafına Son Vermeliyiz!" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkemizdeki gıda israfının ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, israfı önlemenin fiyatları düşüreceğini vurguladı. Palandöken, özellikle Ramazan ayında artan alışverişlerin israfa yol açmaması gerektiğini belirtti. Türkiye'de her gün 6 milyon ekmek israf edildiğini söyleyen Palandöken, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ülkemizde yılda 26 milyon ton gıda israf edildiğini dile getiren Palandöken, bu israfın yüzde 42'sinin evlerde çöpe giden yiyeceklerden kaynaklandığını açıkladı. En çok çöpe atılan yiyeceklerin başında ekmek, unlu mamuller, sebze ve meyveler geldiğini belirten Palandöken, bu durumun Ramazan ayında daha da arttığına dikkat çekti.

Palandöken, vatandaşları israf konusunda bilinçlendirerek, gıda israfının hem nimetin, hem paranın, hem de emeğin çöpe gitmesi anlamına geldiğini vurguladı. Özellikle Ramazan ayında ekmek ve pide israfının önlenmesi gerektiğini belirten Palandöken, vatandaşları alışveriş listesi yapmaya ve ihtiyaç fazlası ürün almamaya özen göstermeye çağırdı.

Palandöken'in verdiği bilgilere göre, israfın azaltılmasıyla birlikte ürünlere olan talebin düşeceği ve dolayısıyla fiyatların da düşeceği belirtildi. Bu nedenle, israfın önlenmesinin hem ekonomik hem de sosyal açıdan önemli olduğu vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.