Beden eğitimi öğretmeni olamayınca "seyis" oldu

Beden eğitimi öğretmeni olamayınca "seyis" oldu

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünden 8 yıl önce mezun olan ancak atanamayınca geçimini sağlamak için Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri'nde antrenörlük yapmaya başlayan Yılmaz, kredi çekerek Bulgaristan'dan 40 bin avroya satın aldığ

SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden 8 yıl önce mezun olan ancak atanamayan Gürkan Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesislerinde hem "seyislik" hem de "binicilik" yapıyor.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıl önce beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünden mezun olduğunu ancak atanamayınca bir yakınının tavsiyesiyle atlarla ilgilenmeye başladığını söyledi.

Geçimini sağlamak için 7 yıl önce, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri'nde antrenör olarak çalışmaya başladığını belirten 33 yaşındaki Yılmaz, burada biniciliği öğrendiğini, tesise gelenlere at binme ve engel atlama eğitimi verdiğini, atların yaşam tarzı haline geldiğini anlattı.

- "Kredi çekerek 40 bin avroya at satın aldım"

Yılmaz, binicilik eğitimleri vermenin yanı sıra engel atlama yarışlarına da hazırlandığını dile getirerek şöyle konuştu:

"Yarışmalar için kredi çekerek Bulgaristan'ın Dobriç şehrinden 40 bin avroya saf kan Alman ırkı bir at satın aldım. Henüz 6 yaşında olan ve 'Baltimor' adını verdiğim atımla engel atlama çalışmaları yapıyorum. En büyük hedefim, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve engel atlama yarışmalarında derece elde etmek." dedi.

- "Bugüne kadar yarışlara Samsun'dan hiçbir at katılmadı"

Yılmaz, atının sınıfındaki atlara göre üstün özelliklere sahip olduğunu savunarak şunları kaydetti:

"Baltimor'un annesi dresajda (at terbiyesi), babası ise engel atlamada Almanya şampiyonu. Baltimor, Bulgaristan'da özel olarak yetiştirilmiş, gelişimi tamamlandığında, yarışmalara hazır olduğunda başarı da beraberinde gelecektir. Baltimor ile Samsun adına yarışmak ve derece elde etmek, Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri için de büyük önem taşıyor. Bugüne kadar atlı spor yarışlarına Samsun'dan hiçbir at katılmadı. Bu anlamda engel atlama yarışmalarını önemsiyoruz."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :