BEDAŞ Akademi Eğitim Programı

BEDAŞ Akademi Eğitim Programı

BEDAŞ Genel Müdürü İslamoğlu:- “Zamanı ve teknolojiyi yakalamak ve bunu yapabilecek eleman yetiştirmek istiyoruz”

İSTANBUL (AA) - Türkiye’de elektrik dağıtım pazarının yüzde 13’ünü elinde bulunduran Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'nin (BEDAŞ), İŞKUR ve Türkiye’nin önde gelen üniversiteleriyle işbirliği yaparak başlattığı BEDAŞ Akademi Eğitim Programı'nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısından sonra eğitim programlarını AA muhabirine değerlendiren BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, şirket olarak teknolojik gelişmeleri yakalamak ve bazı sorunları aşmak için eğitime önem vermek gerektiğini anladıklarını söyledi.

Daha önce var olan teknik eğitim faaliyetlerini, BEDAŞ Akademi ile kurumsal hale getirdiklerini anlatan İslamoğlu, "Biz özel bir şirket olabiliriz, ama kamu hizmeti veriyoruz. Amacımız da zamanı ve teknolojiyi yakalamak. BEDAŞ Akademi sayesinde bunu yapabilecek, seri ve çabuk çalışan elemanlar yetiştirmek istiyoruz.” diye konuştu.

İslamoğlu, yaklaşık 4,7 milyon aboneye hizmet veren BEDAŞ’ın, yalnızca nisan ayında 25 bin yeni bağlantı yaptığını belirterek “Sanayinin ve ticaretin merkezi olan İstanbul, Türkiye’nin diğer bölgelerinden farklı bir yapıya sahip. Elektrik dağıtım hizmetinde en ufak bir kesinti bile kabul edilemiyor. Bu nedenle de biz sahada ve ofiste çalışan iş gücümüzü eğitmek zorundayız.” değerlendirmesinde bulundu.

- Önce teknik, sonra ofis elemanları

BEDAŞ Akademi bünyesinde, daha sonraki dönemlerde, teknik elemanların ardından, müşteri hizmetleri ve ofis hizmetleri için de çalışanlar yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren İslamoğlu, eğitime başlayacak elemanları seçebilmek için, İŞ-KUR ve Boğaziçi, Bahçeşehir, İTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerle işbirliği içerisinde çalışacaklarını vurguladı.

Tüketicilerin artık sadece telefonla değil, sosyal medyadan da kendilerine ulaşabildiğini belirten İslamoğlu, bu açıdan hem sahanın ihtiyaçlarına hem de tüketicinin taleplerine cevap verebilen iş gücü yetiştirmenin kendileri için en önemli hedef olduğunu kaydetti.

- Eğitim 25 katılımcıyla başlıyor

BEDAŞ Akademi, ilk teknik eğitim sınıfını bugün itibariyle açtı. Program, ilk etapta 25 katılımcıyla sürdürülecek. Yaklaşık altı aylık programı başarıyla tamamlayan elemanlar, sertifikalarını alarak, BEDAŞ bünyesinde işe alınacak.

Akademi bünyesinde faaliyete geçirilen Teknik Eğitim Okulu, yeni mezun ve iş deneyimi olan kişiler arasından mülakatlar, teknik sınavlar ve değerlendirmelerin ardından seçilen elemanları yetiştirecek. Katılımcılar haftada iki gün teorik eğitim görme fırsatı elde ederken, haftada üç gün de sahada deneyim kazanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :