Bayburt'taki gerginlik

Bayburt'taki gerginlik

Vali Ustaoğlu:- "Siyasi partiler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve kamu yöneticilerinin diyalog kapılarını açık tutarak, Türkiye'nin geçirdiği kritik süreçte kentte böyle bir olay yaşanmaması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi ger

BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, kentte dün gece yaşanan gerginliğe ilişkin, "Siyasi partiler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve kamu yöneticilerinin diyalog kapılarını açık tutarak, Türkiye'nin geçirdiği kritik süreçte tüm tarafların kentte böyle bir olay yaşanmaması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerek." dedi.

Vali Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, MHP İl Başkanı Bekir Kasap ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantı yaptı.

Ustaoğlu, buradaki konuşmasında, siyasi partiler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve kamu yöneticilerinin diyalog kapılarını açık tutarak, Türkiye'nin geçirdiği kritik süreçte kentte böyle bir olay yaşanmaması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Olayın Türkiye'nin en huzurlu iline verilebilecek en büyük zarar olduğunu belirten Ustaoğlu, "İlimizin böyle bir imajla anılmaması lazım. Baktığımızda tüm haberlerde 'Bayburt'ta toplumsal gerginlik', Bayburt'un böyle anılmaması lazım. Biz 'Bayburt üniversite şehri' diyoruz, 'Bayburt huzur şehri' diyoruz, 'Bayburt güvenin şehri' diyoruz. Türkiye'de, Gezi kalkışmasının tek olmadığı şehir Bayburt diyoruz." diye konuştu.

Ustaoğlu, 15 Temmuz akşamından itibaren yaşanan demokrasi nöbetleri ve ardında da dünkü "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde tüm Bayburtluların el ele, kol kola olduğunu anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Tüm siyasi parti temsilcilerimiz ve gençlerimizle birlikte çok güzel atmosferde ve havada demokrasi nöbetleri tuttuk ama ilimiz böyle bir şeye layık değil, bunu da hak etmiyor. Böyle bir imajla da anılmayı hak etmiyor bu ilimiz. Biz güvenlik olarak tedbirimizi gerekirse en sert şekilde de alırız ama biz olayın o boyuta gitmesinden ziyade dün akşam gençlerimizle diyalog kapılarını açık tutarak davrandık."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler