"Batmanlılar kaliteli belediye hizmetine susamış"

"Batmanlılar kaliteli belediye hizmetine susamış"

KHK ile Batman Belediye Başkanlığına görevlendirilen Vali Yardımcısı Aksoy:- "Bu göreve başladıktan sonra binlerce, on binlerce kutlama ve hayırlı olsun mesajı aldım. Bu da gösteriyor ki Batmanlılar kaliteli, iyi belediye hizmetine gerçekten susamış"- "Öz

BATMAN (AA) - YILMAZ EKİNCİ - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediye Başkanlığına görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, "Bu göreve başladıktan sonra binlerce, on binlerce kutlama ve hayırlı olsun mesajı aldım. Bu da gösteriyor ki Batmanlılar kaliteli, iyi belediye hizmetine gerçekten susamış." dedi.

Aksoy, belediyedeki makamında yaptığı açıklamada, yeni görevi ile ilgili kentte halkın önemli bir bölümünden teveccüh gördüklerini söyledi.

"Bu göreve başladıktan sonra binlerce, on binlerce kutlama ve hayırlı olsun mesajı aldım. Bu da gösteriyor ki Batmanlılar kaliteli, iyi belediye hizmetine gerçekten susamış." diyen Aksoy, halkın gösterdiği teveccühe layık olmak için çalıştıklarını belirtti.

- "Bu kenti halkımızla yöneteceğiz"

Aksoy, "yönetim" kavramı yerine "yönetişim" kavramının kullanılmaya başladığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu şu demek, 'ben yönettim', 'biz yönettik' ile artık olmuyor. Biz bu kenti halkımızla yöneteceğiz. Onların önceliklerini, dileklerini, şikayetlerini, sorunlarını yönetim anlayışımızın merkezine koymak zorundayız. Bununla ilgili olarak dilek ve şikayet mekanizmalarının hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Bundan sonra vatandaşlarımızın birimlere iletilmesi gereken dilek ve şikayetlerini iletebilecekleri bir muhatap bulacakları gibi, kamu kurumlarında, belediyelerde işlerinin yeterince hızlı ve şeffaf yürümediğine dair şikayet durumlarını bizzat benim mail adresime gönderecekler, bunların takipçisi olacağız."

- "Vatandaşların şikayetleri ile bire bir ilgileneceğim"

Bu konuda bir birim oluşturacaklarını kaydeden Aksoy, bu birimdeki görevlilerin şikayetleri alıp, ilgili birimlere aktaracağını bildirdi.

Aksoy, müdahale gerektiren durumlarda ise vatandaşların bu konuları bizzat kendisine iletebileceğini anlatarak, "Örneğin vatandaşımız belediyenin herhangi bir biriminde işlerinin yasalara uygun bir şekilde, hızla ve güler yüzle karşılanmadığını düşünürse o zaman bana ulaşabilecek ve biz olaya anında müdahale edeceğiz." şeklinde konuştu.

Halka kaliteli hizmetin sunulması noktasında kendisinin de çözülemeyen şikayetleri dinleyeceğine işaret eden Aksoy, vatandaşların mail adresinden veya çok acil durumlarda telefonla kendisine ulaşabileceklerini, vatandaşların şikayetleri ile birebir ilgileneceğini ifade etti.

- "İmar ve ihaleler mercek altına alınacak"

Aksoy, gerek belediye bünyesinde, gerekse bakanlıkların denetim elemanları marifetiyle yapılan işlemleri tekrar gözden geçireceklerini, belediye ile ilgili şikayet ve ihbarları değerlendireceklerini söyledi.

Çok sayıda vatandaştan belediye ile ilgili yakınmalar duyduklarına dikkati çeken Aksoy, şöyle dedi.

"Özellikle imar ve ihaleler konusundaki yakınmalar mercek altına alınacak. Belediyede bundan önce yapılan yanlışlar varsa herkes hukuk kuralları çerçevesinde bunun hesabını vermek zorunda. Çünkü burada harcanan para halkın parasıdır. Hiç kimsenin bunları ziyan etmeye, zayi etmeye hakkı yoktur. Bundan sonra asla usulsüzlüğe izin veremeyeceğiz. Bunu bütün çalışma arkadaşlarımla paylaştım."

- "Kaynakları vatandaşa yöneltmek istiyoruz"

Aksoy, kaynakları etkin ve verimli kullanmaya çalışacaklarını, tasarrufa da riayet edeceklerini belirtti.

Genel politikalarının kaynakların doğrudan halkın hizmetine sunulması şeklinde olacağını vurgulayan Aksoy, insanların kamu araçlarını kendi özel işleri için kullanmaması için önlemler alacaklarını aktardı.

Aksoy, "Tasarruf ettiğimiz kaynakları, diğer kamu kuruluşlarından, bakanlıklarımızdan ve diğer belediyelerimizden sağladığımız kaynaklarla birleştirerek vatandaşa yöneltmek istiyoruz. Vatandaşlarımıza, belediye hizmetlerinde hem nitelik hem de nicelik olarak gözle görülür bir artış olduğunu göreceklerinin müjdesini veriyorum." diye konuştu.

- "Harcamalarımızı mutlaka şeffaf kılacağız"

Belediye çalışmalarında verimliliğin önemine dikkati çeken Aksoy, iyi ve kaliteli hizmeti, rasyonel bir bütçe ile kişisel talepleri, siyasal ihtiyaçları değil, vatandaşın ihtiyaç duyduğu kamu hizmetlerini karşılamaya yönelik ihale şartnameleri ile yapacaklarını kaydetti.

Aksoy, belediye için yeni bir internet sitesi hazırlığının sürdüğünü anlatarak, "Harcamalarımızı mutlaka şeffaf kılacağız. Vatandaşlarımız belediyenin internet adresine girdiklerinde belediyede hangi iş için kaç lira harcandığını görebilecek. Tasarrufa riayet etek zorundayız. Belediyemiz küçük değil, 300 milyon lira bütçesi olan bir belediye. Yüzde 20'lik bir tasarruf, çok ciddi yatırımlara kaynak teşkil edebilir." şeklinde konuştu.

Yeşil alanların bir kent için önemine de değinen Aksoy, Batman'da yeşil alanların az olduğunu, kentte yeşil alanlara ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Aksoy, kentte yeşil alanlara ayrılan payın, yatırım bütçesinde yüzde 1,5 civarında olduğunu anlatarak, bu nedenle hızla yeşil alanların artırılması konusunda çalışmalar yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler