Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Markovic:- "Karakter göstererek kazanmamız çok önemliydi"- Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Sarıca:- "İkinci yarıda hücumda hatalarımız devam etti, bütün ivmeyi Pınar Karşıyaka'ya verdik"

İZMİR (AA) - Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan'ı mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Nenad Markovic, müsabakayı karakter göstererek kazanmalarının çok önemli olduğunu kaydetti.

Markovic, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, rakiplerini ve oyuncularını tebrik etti.

İki haftadır sakatlık ve problemlerle uğraştıklarını kaydeden Markovic, şöyle konuştu:

"Karakter göstererek kazanmamız çok önemliydi. Önemli bir maç olduğunun farkındaydık. Geçen hafta kaybettiğimiz Fenerbahçe maçında konsantre olmamız halinde bu seviyedeki takımlara galibiyet alma şansımızı görmüştük. Beşiktaş maçının hazırlık sürecinde top kayıplarına ve rakibin hücum ribauntu almasına izin vermemeye yönelik çalıştık. Müsabaka içinde 2 kez 10 sayılardan geri geldik. Bu, ofansif anlamda sert oynayarak kazanmamızın anahtarı oldu. Yoğun süreçte ABD'li oyuncularımıza çok güveniyoruz. Onların yanı sıra Muhammed, Soner ile Erdi ve genç oyuncularımız var Soner ve Erdi bugün yoktu. Bu zor süreçte odaklanarak ilerlememiz gerekiyor."

Pınar Karşıyakalı basketbolcu Brown da hücumda ve savunmada çok iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, "Maçı kazanmamızın anahtarı sert oynamamız ve bir arada olmamızdı. Beşiktaş çok iyi bir takım ama odaklanarak oynadık, bu yüzden bu galibiyeti alık. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum." dedi.


- Ufuk Sarıca'nın görüşleri


Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca ise hem puan hem de duygusal açıdan zor bir karşılaşmaya çıktığını söyledi. Müsabakaya iyi başladıklarını ve çok da farklı öne geçtiklerini aktaran Sarıca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyunun içinde bir takım yumuşamalar yaşandı. Pınar Karşıyaka tempoyu seven oyunculardan kurulu. Karşıyaka taraftarlarının etkinliğini de en iyi bilenlerdenim. İlk yarıyı 4 sayı ile önde bitirdik. İkinci yarıda hücumda hatalarımız devam etti, bütün ivmeyi Pınar Karşıyaka'ya verdik. Gelme çabalarımız oldu ama onlar da çok yüksek skorla oynadık. Sonunda Pınar Karşıyaka kazandı, hak ettiler. Çok da yeni bir takımız, bu tarz atmosferlere alışık değiliz. Pınar Karşıyaka'yı tebrik ediyorum. Karşıyaka taraftarına ve yönetimine verdikleri çiçeklerden ve gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum."

Beşiktaş Sompo Japan oyuncusu Sertaç Şanlı da iyi başladıkları müsabakada hatalar yaptıklarını ve aradaki farkın kapandığını, genel olarak iyi mücadele etmelerine rağmen yaptıkları basit hatalarla kolay sayılar yediklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler