Başkanlar radyoda buluştu

Başkanlar radyoda buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Hakkı Balcı ve Ali Saylam Moderatörlüğünde Seydişehir FM canlı yayın radyosuna konuk oldu.

Canlı yayında konuşan Başkanlar,  Seydişehir için yapılan ve yapılacak olan çalışmalarından bahsedip, vatandaşların sorularını cevapladılar.

Başkan Tutal ‘’ Ankara, Konya ve Seydişehir Belediyelerini 3’lü saç ayağı örneğini vererek, Ankara ile olan ilişkilerinin çok şeffaf ve hızlı ilerlediğini belirtti. Konya Büyük Şehir Belediyesi ile bugüne kadar pek çok ortak çalışmalarda bulunup, birçok projeye imza attıklarını söyleyen, Başkan Tutal, vatandaşlardan gelen soruları cevapladı.

Belediye Başkanlığı yaptığı 5 yıllık süreçte Seydişehir`in gelişmesi için pek çok projeye imza attıklarını ve birçok projenin de devam ettiğini söyledi. Termal Sosyal Tesisler’in hem Konya`ya hizmet edeceğini, hem de istihdam olarak, o bölgeyi canlandıracağını kaydeden Başkan Tutal 1999 yılından bu yana Seydişehir`in hayali olduğunu söyledi.

baskanlar-radyoda--(2).jpg

ALTAY:  BİZ BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARIYIZ

Başkan Altay ‘’Yaptıklarımız bundan sonra ki yapacaklarımızın da garantisidir. Birlikte rahmet vardır, birlikte bereket vardır, birlikte güç vardır, birlikte başarı hikâyesi vardır. Biz de çalışmalarımızı Mehmet Tutal ile birlikte yürütüyoruz. Seydişehir’e bu zamana kadar 166 milyon liralık yatırım yaptık. İnşallah yapmaya da devam edeceğiz. Konya’nın manevi şahsiyetlerine hizmet etmenin kıymetini biliyoruz. Seyitharun Çevresi Düzenlemesi çalışması en kısa zamanda tamamlanacak. Başkanımızın vaat ettiği bir üst geçit sözü var, onu da üstleniyoruz. Katı atık tesisi ile yer kararı verildikten sonra çalışma yapacağız, itfaiye ve KOMEK binasını tamamlayacağız, beş mahallemizin su problemini çözeceğiz, Ortakaraören Mahallesinde bir pazar yeri yapmayı hedefliyoruz. Biz bu memleketin çocuklarıyız. Bu şehrin sokaklarında dolaşmak büyük mutluluk, çok şükür bu şehre hizmet etmek nasip oldu. Tecrübelerimizi, şehrimize hizmet olarak aktarmak için çaba sarf ediyoruz. Tevazu ve samimiyetle bu işi yapıyoruz. Büyükşehir yasasıyla birlikte bütün ilçelerimize ayrı bir odaklanma şansı bulduk. Biz halka hizmeti Hakka hizmet düsturu ile yürütüyoruz. Bir problem olduğunda bunu anlamaya, çözüm için çaba sarf etmeye, bunun için enerji harcamaya söz veriyoruz. Mesele memleketse gerisinin teferruat olduğuna inanıyoruz’’ dedi.

baskanlar-radyoda--(3).jpg