"Basının yanındayız"

"Basının yanındayız"

Konya Reklamcılar Derneği Başkanı Osman Yavuz bir bildiri yayınlayarak basının yanında olduğunu ifade etti.

Osman Yavuz'un açıklaması şöyle:

 

Son günlerde Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun uyguladığı politikalar ve yaptırımlar göz ardı edilemeyecek hale gelmiştir. Basına ve yayın organlarına uygulanan baskı yersiz ve haksızdır. Ulusal iletişim araçları başta olmak üzere yerel iletişim kanallarına uygulanan cezalar “tek tipçi” anlayışının getirdiği uygulamalardır.

RTÜK toplumun faydasını gözeten ve toplum adına sosyal kontrol yapan ve uygulayan bir yapı olmalıdır. Toplum için denetim anlayışına sahip olması gereken RTÜK, sosyal sorumluluk ilkesinden bi haber olmamalıdır. Bu yüzden RTÜK öznel çıkarları gözetmeyen, sosyal faydayı amaç olarak benimsemiş bir yönetim kadrosuna sahip olmalıdır. Şuan ki RTÜK kadrosunun sosyal faydayı amaç edindiği sorgulanmalıdır, lakin son zamanlar da ki yaptırımlara bakacak olursak kadronun bu anlayıştan uzak olduğu aşikardır. RTÜK denetim ilkelerini ve sahip olduğu denetim etiğini sorgulamalıdır.

Basının RTÜK’e karşı vermiş olduğu mücadelede yer almak bizim vazifemizdir. Bizde Konya Reklamcılar Derneği olarak basına karşı yapılan bu tek tipçi anlayışın karşısındayız. İnsanların haber ve bilgi almasını, paylaşımını sağlayan bu tür iletişim araçlarının haksız yere, çıkar gözeterek ve toplum faydasından uzak anlayış içeren yaptırımlar derhal son bulmalı basın hakları savunulmalıdır.

Konya Reklamcılar Derneği olarak dileğimiz, Türkiye’nin “muz cumhuriyeti” olmadığının RTÜK tarafından da kabul edilmesidir. En yakın zamanda yersiz ve haksız yaptırımlar son bulmalı ve gerekirse bu kararları veren kadro gözden geçirilmelidir.

Konya Reklamcılar Derneği Başkanı

Osman YAVUZ