"BASE" Türkiye'nin genç sanatçılarını bir araya getiriyor

"BASE" Türkiye'nin genç sanatçılarını bir araya getiriyor

Türkiye'nin ilk kolektif güzel sanatlar yeni mezunlar platformu olan "BASE" kapsamında düzenlenen sergi, 21-24 Aralık tarihleri arasında Galata Rum Okulu'nda sanatseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin genç sanatçılarını bir araya getiren "BASE" adlı etkinlik kapsamında düzenlenen sergi, 21-24 Aralık tarihleri arasında Galata Rum Okulu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, sergide baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, görsel iletişim tasarımı, grafik tasarımı, heykel, resim, seramik, Türk el sanatları ve video kategorilerinde 31 üniversiteden, 108 sanatçı adayının toplam 116 eseri sergilenecek.

Türkiye'nin ilk kolektif güzel sanatlar yeni mezunlar platformu olan "BASE" kapsamında ayrıca düzenlenecek 32 panelde, sanat dünyasından, aralarından Alev Ebuzziya, Ali Kazma, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger, Mehmet Güleryüz, Murat Germen, Refik Anadol, Taner Ceylan gibi önemli isimlerinin bulunduğu 75 konuşmacı yer alacak.

Bu yıl 51 üniversiteden bine yakın başvuru yapan, mezun genç sanatçı adayları, 23 kişiden oluşan uluslararası bir seçici kurul tarafından değerlendirilmeye alınacak.

Mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde gençlere destek olmayı amaç edinen BASE, aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor.

"Bilgi", "İnsan" ve "Çevre" olmak üzere, 3 ana bölümden oluşacak serginin küratörü Derya Yücel, yazılı açıklamasında, sanatın temelinde, dünyanın algısal, formsal ve görsel düzeyde yansıması olduğunu söyledi.

Yücel, "Toplumsal, teknolojik, politik, ekolojik, estetik gibi birbirinden farklı görünen her türlü sistem yaratıcı kanallar aracılığıyla bireysel düzlemde aktarılır. Sanatın sonsuz anlamlar ve farklılıklar içerdiği göz önüne alındığında, BASE katılımcıları olan genç sanatçı adaylarının yarattığı anlamlar ve ürettiği birbirinden farklı bakış açısı da bu çeşitliliğin ifadesi olarak görülebilir." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :