Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

"Başkaları gibi biz bu milletin Kabelerini farklı farklı görmüyoruz. Bu ülkenin insanlarının hepsinin Kabesi birdir, hepsinin istikameti birdir, hepsinin inançları birdir, hepsi aynı dinin ve ümmetin bir parçasıdır"- "Birileri devleti ele geçirmeye çalışa

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Başkaları gibi biz bu milletin Kabelerini farklı farklı görmüyoruz. Bu ülkenin insanlarının hepsinin Kabesi birdir, hepsinin istikameti birdir, hepsinin inançları birdir, hepsi aynı dinin ve ümmetin bir parçasıdır" dedi. 

Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında memleketi Ordu'da bir otelde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. 

Burada yaptığı konuşmada devletin, milletin her bir ferdinin emrinde olduğu Türkiye'yi en kısa sürede gerçekleştireceklerini ifade eden Kurtulmuş, yeni Türkiye yolunda muhtarların desteklerini yanlarında görmek istediklerini vurguladı. Ülkede artık hiç kimsenin eski Türkiye istikametine tekrar dönmek istemediğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bizim memleketimizin şöyle bir güzelliği var. Çok fazla kültür bir arada yaşıyor. Eskiden devlet bu farklılıklardan korkardı. Şimdi devlet olarak bu farklılıkları bir zenginlik olarak görüyoruz çünkü milletimiz bu farklılıklarını bir zenginlik olarak görüyor da ondan. Başkaları gibi biz bu milletin Kabelerini farklı farklı görmüyoruz. Bu ülkenin insanlarının hepsinin Kabesi birdir, hepsinin istikameti birdir, hepsinin inançları birdir, hepsi aynı dinin ve ümmetin bir parçasıdır. Hepsi aynı Türkiye'nin vatandaşı, hepsi aynı bayrağın altında yaşayan insanlar, hepsi aynı kültürün sahipleridir. Bu inançla yolumuza devam edeceğiz. Bir bileceğiz, kardeş bileceğiz, dost bileceğiz, yoldaş bileceğiz, arkadaş bileceğiz hepimiz. Farklılıklarımız olmayacak mı? Olacak ancak farklılıklarımızı oturup dostça, kardeşçe dinleyeceğiz." 

- "Türkiye’nin ayağına birileri çelme takmaya çalışacak" -

 Kurtulmuş, 7 Haziran seçimleri öncesi birilerinin Türkiye'nin ayağına çelme takmaya çalışacağını ifade ederek, 30 Mart ve 10 Ağustos seçimleri öncesinde aynı senaryolarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. "Birileri yolumuzu kesmeye çalışacak" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bir takım patırtılar olsun isteyecekler, Gezi olaylarında yaptıkları gibi. Birileri devleti ele geçirmeye çalışacak, paralel çetenin yapmaya çalıştığı gibi. Birileri Türkiye’ye 10 Ağustos seçimleri öncesinde olduğu gibi her türlü kirliliği, nifakı kurmaya çalışacak. Bunların hiçbirisine bu millet itibar etmeyecek. Yolumuza devam edeceğiz çünkü artık biliyoruz ki Türkiye’nin güçlü olması demek dünyadaki bütün mazlum milletlerin güçlü olması demek. Türkiye’nin güçlü olması demek devlet ve milletin bütünleşmesinin artarak sürdürülmesi demek." 

Kurtulmuş, konuşmasının ardından muhtarların mahalleleri ile ilgili sorunlarını dinledi.

Kaynak:Haber Kaynağı