Başbakan Yardımcısı Kaynak:

Başbakan Yardımcısı Kaynak:

"(FETÖ'nün darbe girişimi) Dünyanın neresinde görülmüş, bir yerde tanklar yola çıkacak, bir yerlerde top olacak, savaş uçakları ve helikopterleri havada dolaşacak. Bu, demokrasiye ve millete karşı yapılmış bir kalkışmadır"

KİLİS (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Dünyanın neresinde görülmüş, bir yerde tanklar yola çıkacak, bir yerlerde top olacak, savaş uçakları ve helikopterleri havada dolaşacak. Bu, demokrasiye ve millete karşı yapılmış bir kalkışmadır." dedi.

Kaynak, AK Parti Kilis İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kilis'te vatandaşların, il nüfusunun 1,5 katı Suriyeli muhacirle iç içe, kardeş kardeşe yaşadığını ve aşını, ekmeğini, havasını hatta her şeyini paylaştığını, buna rağmen hiç itiraz etmediğini söyledi.

Darbe girişiminin ardından Kilis halkının gösterdiği direnişin takdire şayan olduğunu vurgulayan Kaynak, "Türkiye'de her şey yerli yerinde duruyor. Bu kahramanlık ve başarı hikayesinin altında yatan en önemli sebep, bizim dinamik teşkilatımızdır. 7 Haziran'dan sonra gelecek ve istikballe ilgili kaygı duyan milletimizin ve AK Parti teşkilatlarının 1 Kasım'a yönelik olarak geceli gündüzlü Allah rızası için çalışması, gayret göstermesi ve fedakarlık etmesiyle Türkiye yepyeni bir aydınlık şafağa kavuşmuştur." diye konuştu.

Kaynak, AK Parti teşkilatlarının, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini öğrenir öğrenmez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından önce milletin iradesi ve demokrasiye sahip çıktığını dile getirdi.

AK Parti'yi milletin kurduğunu ve tabelasını milletin astığını anlatan Kaynak, "Dünyanın neresinde görülmüş, bir yerde tanklar yola çıkacak, bir yerlerde top olacak, savaş uçakları ve helikopterleri havada dolaşacak. Bu, demokrasiye ve millete karşı yapılmış bir kalkışmadır. Teşkilatı açıp, 'Bu darbe girişimine karşı durmaya hazırız' diyeceksiniz. Bundan dolayı teşkilatlarımıza büyük şükran ve minnet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriye sınırındaki gelişmelere de değinen Kaynak, roket saldırıları gibi olumsuzluklara rağmen halkın, devletine isyan etmediğini sözlerine ekledi.

Ziyarette, İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Kaynak'a Kilis yorganı hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler