Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

"(PYD/PKK-YPG'li teröristlerin Atme kampında sivilleri hedef alan saldırıları) Evlerinden uzakta çadırlarda, çok zor koşullarda hayatta kalmaya çalışan bu masumların kanını aķıtan teröristlerden insanlık adına gelin hep beraber hesap soralım. Suriyeli siv

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, PYD/PKK-YPG'li teröristlerin Atme kampında sivilleri hedef alan saldırılarına işaret ederek, "Evlerinden uzakta çadırlarda, çok zor koşullarda hayatta kalmaya çalışan bu masumların kanını aķıtan teröristlerden insanlık adına gelin hep beraber hesap soralım. Suriyeli sivilleri fark etmeniz için Aylan bebeklerin kıyıya vurması mı gerekiyor? Atme görüntülerinden sonra katiyen mızrak çuvala sığmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, PYD'li teröristlerin "Zeytin Dalı Harekatı"nda sivillerin hedef alındığı yönündeki yalan haberlere ve dezenformasyona başvurduğunu belirtti.

"Bugün terör saldırısına uğrayan Atme Kampı'nı tüm dünya kamuoyu iyi görmelidir." ifadesini kullanan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"PKK-YPG-PYD'li teröristler Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında, sınırımızın hemen ötesinde mazlum ve mağdur sivilleri katlettiler. Suriyeli kardeşlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum, yaralılara büyük geçmiş olsun. Evlerinden uzakta çadırlarda, çok zor koşullarda hayatta kalmaya çalışan bu masumların kanını aķıtan teröristlerden insanlık adına gelin hep beraber hesap soralım. Suriyeli sivilleri fark etmeniz için Aylan bebeklerin kıyıya vurması mı gerekiyor? Atme görüntülerinden sonra katiyen mızrak çuvala sığmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, bölgede masum sivilleri zalim teröristlerden kurtarmak için var gücüyle mücadele ederken, bu zulme seyirci kalanları, sırtını dönüp görmezden gelenleri kınıyorum. Atme'ye atılan roketler tüm insanlığa atılmıştır. Burada yalnızca Suriyeliler ölmüyor, insanlık ölüyor. İnsanlığı huzur içinde yaşatmak için teröre karşı bir ve beraber olmalıyız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler