Başbakan Yardımcısı Canikli Adana'da

Başbakan Yardımcısı Canikli Adana'da

Canikli:- "CHP meclis divan katibinin bir milyonun üzerinde bir haberleşme faturası, devletin bütçesinden tabii yapması bizim için sürpriz değil. Bunların tarihi böyle şeylerle dolu. Milletimiz bunları biliyor onun için sevmiyor, onun için CHP'nin itibarı

ADANA (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "CHP meclis divan katibinin bir milyonun üzerinde bir haberleşme faturası, devletin bütçesinden tabii yapması bizim için sürpriz değil. Bunların tarihi böyle şeylerle dolu. Milletimiz bunları biliyor onun için sevmiyor, onun için CHP'nin itibarı yok." dedi.

Canikli, Adana AK Parti İl Başkanlığı tarafından Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sandık Yönetim Kurulları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da sandığa gideceklerini, sandığın millet demek olduğunu ve kendilerini millete anlatma fırsatı tanıdığı için sandığı sevdiklerini söyledi.

Referandum sürecinde görüşlerini AK Parti'nin tüzel kişiliği altında millete takdim ettiklerini belirten Canikli, "Parti olarak milletimizden 'Evet' istiyoruz. fakat 'Hayır' kampanyası yürüten ana muhalefet partisi başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere parti tüzel kişiliğiyle bu kampanyayı yürütemiyorlar. Partilerini saklıyorlar çünkü Sayın Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partililer, partilerinden utanıyorlar. Utanmasalar çıkar partileriyle birlikte tıpkı bizim yaptığımız gibi kampanyayı yürütürler." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemi hatırlatan Canikli, şöyle devam etti:

"O zaman SSK İstanbul Okmeydanı Hastanesi var. Oranın onarım işini ihaleye veriyor aslında ihale değil. İş hastanenin onarımı, basit bir iş. O zamanki parayla 50 milyar liraya veriyor. İş tam 8 yıl sürüyor ve 550 milyar liraya tamamlanıyor. İşi yapan o dönem CHP Tunceli il başkanı. CHP meclis divan katibinin bir milyonun üzerinde bir haberleşme faturası, devletin bütçesinden tabii yapması bizim için sürpriz değil. Bunların tarihi böyle şeylerle dolu. Milletimiz bunları biliyor onun için sevmiyor, onun için CHP'nin itibarı yok."

Canikli, Türk siyasetinde geçmişte de yalanlar söylendiğini ifade ederek ancak hiçbir dönemde halk oylaması nedeniyle kampanyası yürütülen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili "Hayır"cıların söylediği kadar yalan söylenmediğini belirtti.

Şimdiki yönetim yapısında sıkıntılar olduğunu dile getiren Canikli, bazı ülkelerin yönetim sistemleri hakkında bilgi verdi.

-"1982 Anayasası bir projedir"

1982 Anayasası'nın dizayn edilmesi şeklini bir "proje" olarak vurgulayan Canikli, şunları kaydetti:

"Birçok alanda Türkiye'nin güçsüz bırakılması, Türkiye'nin yönetilemez hale getirilmesi, sürekli olarak birbirleriyle kavga eden yönetim uygulamasının sürdürülmesi, etrafına bakamaması, hizmet edememesi için özel olarak dizayn edilmiş bir projedir. Nitekim uygulaması da aynen bu şekilde tahakkuk etmiş ve gerçekleşmiştir. O nedenle bu yönetim biçiminin sürdürülme imkanı yoktur. O nedenle Türkiye'nin bundan bir an önce kurtulması gerekir. Rasyonel bir yönetim biçimin hayata geçirilmesi gerekir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinde tek adam olduğunu anlatan Canikli, "Bundan dolayı sadece Kılıçdaroğlu diktatördür diyebilir misiniz? Eğer tek adamlığa itirazın varsa önce kendin, tek adam olduğun Cumhuriyet Halk Partisinde tek adamlıktan kurtar kendini, yanına bir tane olmazsa iki tane istediğin kadar eş başkan seç." diye konuştu.

- "Hangi maskeyi giyerseniz giyin bu millet sizin ciğerinizi biliyor"

CHP’nin "Hayır" kampanyası için yeni bir strateji uyguladığına dikkati çeken Canikli, "Başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP'liler sürekli tebessüm ediyorlar. Taktik icabı tabii. Kendilerine ne derse desinler küfür bile etseler tebessüm ediyorlar. Kendilerinin uzlaşmacı, sıcak davranan, güler yüzlü bir kampanya yürüttüklerini zannediyorlar. Zannediyorlar ki 'bu milleti bu şekilde kandırırız' diyorlar. Avucunuzu yalarsınız. Bu millet sizlerin ciğerini biliyor. Bu milleti kandıramazsınız. Hangi maskeyi giyerseniz giyin bu millet sizin ciğerinizi biliyor. Kuzu postuna bürünmekle kuzu olunmaz. O postun altında ne olduğunu bu millet çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler