Başbakan Yardımcısı Canikli: (2)

Başbakan Yardımcısı Canikli: (2)

"Bugün itibarıyla milletvekili ve bakan dahil, aktif olarak ByLock kullandığı tespit edilen ve bu şekilde bize bildirilen bir kişi yok"

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugün itibarıyla milletvekili ve bakan dahil, aktif olarak ByLock kullandığı tespit edilen bir kişinin olmadığını söyledi.

Canikli, CNN Türk canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ'nün devletin kritik noktalarında uzantılarının hala olup olmadığına ilişkin soru üzerine Canikli, belirlenen kriterler çerçevesinde, terör örgütüyle bağlantısı olduğu kurallara uygun bir şekilde tespit edilenlerin tamamının ihraç edildiğini, tespit edildikçe de ihraçların gerçekleştirildiğini bildirdi.

Canikli, söz konusu terör örgütünün çok özel ve başarılı bir şekilde "kendini gizleme" yöntemi uyguladığını vurgulayarak, "Belli amaçlar için hiçbir şekilde iz bırakmayan, özel kripto elemanlar yetiştirmiş ve yerleştirmiş. Bilmiyoruz bunları. Hiç iz bırakmamışlar, okullarında okumamış, derneklerinde faaliyette bulunmamış, ByLock kullanmamış, Bank Asya ile herhangi bir ilişkisi yok. Bilinen kriterleri kullandığınız zaman tespit edemiyorsunuz. Ama çok özel yöntemlerle tespit edebiliyorsunuz." diye konuştu.

"FETÖ'nün siyasi ayağı olabilir mi?" sorusunu Canikli, "Bugün itibarıyla milletvekili ve bakan dahil, aktif olarak ByLock kullandığı tespit edilen ve bu şekilde bize bildirilen bir kişi yok." şeklinde yanıtladı.

Canikli, eski milletvekilleri ve teşkilatlarda bazı sıkıntıların tespit edildiğini ve gereğinin yapıldığını ifade etti. Şu ana kadar 300'den fazla AK Parti teşkilatında farklı mertebelerde bulunanların FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edildiğini aktaran Canikli, tespit edildikçe de hiçbir taviz verilmeden, kim olduğuna bakılmaksızın gereğinin yapıldığını vurguladı.

ByLock kullandığı iddia edilen bakan ve milletvekillerine ilişkin bilgiler varsa kendileriyle paylaşılmasını isteyen Canikli, bilgi ve doküman varsa anında gereğini yapacaklarını, sadece iddiaların bulunduğunu, altının doldurulmadığını söyledi.

- "Mağduriyet söz konusu değil"

Canikli, CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşün FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya ve etkisizleştirmeye çalışmanın dışında hiçbir işe yaramadığını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz, FETÖ'nün bütün olaylarda, daha detayına inerek, olayı bütün gerçekliği ve çıplaklığıyla ortaya çıkarmaya çalışıyoruz, çalışmamız gerekiyor. Bu çabalara ve çalışmalara zarar veriyor. Çünkü ne zaman FETÖ ile ilgili bir açığa alınma olayı olsa ya da işlem tesis edilse CHP, mağdur edebiyatıyla bunlara destek veriyor. Böyle bir şey yok, mağduriyet söz konusu değil. Yapılan işlemlerin hepsi doğru. Zaman zaman yanlışlıklar varsa da onları düzeltiyoruz hem ihraçlar için geçerli hem de yargının yaptığı işlemler için geçerli."

Bu örgütün gerçekten tehlikeli olduğunun altını çizen Canikli, yıllardan beri toplumun tüm kesimlerinin kılcal damarlarına yerleştiğini kaydetti.

Canikli, hala kritik noktalarda kripto bazı isimlerin olabileceğine işaret ederek, "(Neden onları almıyorsunuz) diye sorarsanız çünkü bilmiyoruz kim olduğunu. Bağlantıyı tespit edecek elimizde araçlarımız şu an itibarıyla yok. Edildikçe gereğini yapıyoruz." dedi.

- "Yeniden milli mücadele yürütüyoruz"

"OHAL'in uzayacağını düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Canikli, buna Bakanlar Kurulunun karar vereceğini kaydetti.

Canikli, terör örgütlerinin, Türkiye'nin milli egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ortadan kaldırmayı hedef alan saldırılara devam ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Fransa'da iki tane bomba patladı, iki yıl olağanüstü hal ilan ettiler. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı saldırıları düşünün. Başka güvenlik tehditleri söz konusu Suriye ve Irak'tan kaynaklanan ve bölgenin diğer yerlerinden kaynaklanan ciddi anlamda askeri boyutu da olma potansiyeli de olan ciddi tehditlerle karşı karşıyayız. OHAL'in uzatılması kararını ben söyleyemem, Bakanlar Kurulu o kararı verir. Türkiye'ye yönelik tehditler devam ediyor, FETÖ için de geçerli bölücü terör örgütleri için de geçerli. Küresel ölçekte bu terör örgütlerine tarihte olmadığı kadar destek söz konusu şu an. Dolayısıyla biz, aslında yeniden milli mücadele yürütüyoruz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :