Başbakan Davutoğlu'nun Brüksel ziyareti

Başbakan Davutoğlu'nun Brüksel ziyareti

"AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"na katılmak üzere Brüksel'e gidecek Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel ve Yunanistan Başbakanı Çipras ile üçlü bir toplantı da gerçekleştirecek

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"na katılmak üzere gideceği Brüksel'de, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile üçlü bir toplantı da gerçekleştirecek.

Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Avusturya Başbakanı Werner Faymann'ın ev sahipliğinde düzenlenecek "AB Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"na Türkiye'nin yanı sıra Avusturya, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Yunanistan, İsveç, Slovenya, Finlandiya, Fransa ile Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu temsilcileri katılacak.

Toplantıda, Türkiye-AB Ortak Göç Eylem Planı temelinde, Türkiye'nin öteden beri savunduğu "yük ve sorumluluk paylaşımı" kapsamında mevcut işbirliğini ilerletmeye yönelik adımlar ele alınacak.

Başbakan Davutoğlu, ziyaret kapsamında AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile ayrı ayrı bir araya gelecek.

Ayrıca Davutoğlu, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile de üçlü bir toplantı gerçekleştirecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin işbirliğinde yapılacak "Türkiye-AB Oda ve Borsalar Forumu"na da iştirak edecek Başbakan Davutoğlu, TOBB Brüksel Temsilciliği'nin açılışını yapacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler